Asanžova ljubimica: Gde je "Maca iz ambasade?" - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
asanz i macka
Od Dijana Đukić - 12/04/2019

Asanžova ljubimica: Gde je “Maca iz ambasade?”

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž danas je izbačen iz ambasade Ekvadora u Londonu, u kojoj je proveo prethodnih šest godina, od kada mu je ta zemlja odobrila azil. Kako se vest o njegovom hapšenju širila medijima i duštvenim mrežama, korisnici Tvitera su počeli da postavljaju pitnje kakva će sada biti sudbina Asanžove mačke ljubimice, koje je sa njim živela u ambasadi.

Izvor: B92.net/ljubimac, Foto: Embassy Cat (Instagram)

dzulijan asanz

“Maca iz ambasade”, kako je bila poznata, je izgleda još odavno prestala to da bude. Mačka je, kako još jesenas pisao italijanski list Republika, poklonjena kada je njen vlasnik procenio da je za njegovu ljubimicu “izolacija postala nepodnošljiva”. On je, takođe, poželeo da maca ima zdraviji život od onoga u zatočeništvu, pa je zato odlučio da je pokloni.

Džulijan Asanž je, tokom boravka u ambasadi, relativno često na Instagramu objavljivao slike sa svojom ljubmicom, na profilu koji je za nju i otvoren.

asanzova macka

On je odlučio da maci podari slobodu, nakon što su mu se iz ambasade, u oktobru prošle godine, požalili na higijeske uslove u kojima živi i drži mačku, i zatražili da češće čisti za njom i održava njenu higijenu, pisao je tada Biznis insajder.