6 najuticajnijih maca influensera - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
macke instagram
Od petmagazine.rs - 13/11/2019

6 najuticajnijih maca influensera

„Instagram“ je najpopularnija društvena mreža današnjice, a sa više od 15 miliona pratilaca na svojim profilima ove cica-mace su najveće zvezde

Tekst: magazin „Mačka“, Foto: „Instagram“

Ako vam je telefon dupke pun fotografija vašeg ljubimca, nemojte se stideti ili misliti da ste ludi, jer niste jedini. Vlasnici mačaka širom sveta na svojim profilima svakodnevno objavljuju slike svojih pufnastih drugara, a mnogo je i onih koji su svojim ljubimcima otvorili lične naloge. Nemali je broj i onih koji su se tako obogatili.

Nedavno je objavljena lista najuticajnijih maca influensera na „Instagramu“, i evo kojih šest cica-maca ima najpopularnije profile na ovoj društvenoj mreži:

NALA

@nala_cat

Ova preslatka mačka je mešanka sijamske i tigraste američke kratkodlake mačke. Veoma je luckasta i stalno pravi smešne face, pa i ne čudi što je obožavana širom sveta. Ima osam godina, a na njenom profilu se trenutno nalazi čak 5.969 fotografija, i taj broj svakog dana raste. 4,2 miliona pratilaca ima Nala.

GRAMPI

@realgrumpycat

Najnamrgođenija i najbogatija mačka na svetu, Grumpy cat, nedavno je uginula i obožavatelji širom sveta i dalje je oplakuju. Ova cica-maca pojavila se i na filmu, u brodvejskom mjuziklu “Mačke”, “napisala” je nekoliko knjiga, a ima i svoju voštanu kopiju u muzeju “Madam Tiso”. Njeno bogatstvo procenjuje se na više od 100 miliona dolara. Na instagram-profilu ima 1.400 objava. 2,7 miliona pratilaca ima Grampi.

LIL’ BUB

@iamlilbub

Milioner je postala i maca Lil’ Bub, koja je zahvaljujući svom neobičnom izgledu uspela da stane na čelo dobrotvorne organizacije za pomoć napuštenim životinjama i na račun velike popularnosti prikuplja stotine hiljada funti za pomoć životinjama u nevolji. Na profilu ima 2.612 fotografija i video-klipova. 2,3 miliona pratilaca ima ova mačka.

MR WHITE

@white_coffee_cat

Mačak poznatiji kao Mačka Bela Kafa (White Coffee Cat) ima četiri godine, preživeo je rak i planetarno je popularan. Njegova sestra je Nala, maca s prvog mesta ove liste. Njegove krupne oči i snežnobelo krzno nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Na njegovom profilu ima čak 2.949 postova. Dva miliona pratilaca ima ovaj mačak.

SMUTI

@smoothiethecat

Magazin US Weekly ovu mačku proglasio je najfotogeničnijom na internetu. I ova čupavica to zaista jeste, jer ne postoji fotografija na kojoj nije savršena. Na njenom profilu uživaćete u 1.836 snimaka i fotografija. Dva miliona pratilaca ima Smoothie.

VENUS

@venustwofacecat

O ovoj cica-maci već smo pričali zbog neobične mutacije po imenu himera zbog kojeg joj je lice podeljeno na žutu i crnu polovinu. Ovo je genetska anomalija mešanja dvaju pigmenata i ovakve mace potiču od dva embriona koja su se stopila u jedan. Venus je učesnica društveno odgovornih kampanja o podizanju svesti o značaju sterilizacije mačaka. Na profilu ima 1.985 postova. 1,9 miliona pratilaca ima Venus.