Puma kao kućni ljubimac - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
puma
Od petmagazine.rs - 23/09/2021

Puma kao kućni ljubimac

Mačke su jedne od dva najpopularnija kućna ljubimca širom sveta, međutim mačka koja stanuje sa Aleksanderom i Marijom Dmitrijevim iz Rusije, daleko je od kućnog ljubimca

Piše: petmagazine.rs

Puma Mesi, sa kojom dele svoj životni prostor u divljini je jedan od najspretnijih predatora, međutim, kako je rođena u zoološkom vrtu sada se ponaša kao kućna mačka.

Porodica Dmitrijev je svesna da će Mesi u jednom trenutku testirati svoju snagu kako bi ostvarila prevlast u kući, ali preduzeli su sve korake da zadrže njegovu divlju stranu pod kontrolom.

Njih dvoje su oduvek voleli mačke, ali nikada nisu sanjali da će dom deliti sa pumom. Kada su 2018. godine čuli da je mladunčetu pume u zoološkom vrtu u Penzi hitno potrebna pomoć, nisu mogli da sede skrštenih ruku. Zabrinuti što životinje u zoo vrtovima provode vreme u malim ograđenim prostorijama, odlučili su da bolesnom mladunčetu pruže pravi dom.

Ponudili su se da ga kupe i doveli Mesija u svoj stan kako bi brinuli o njemu, međutim, ubrzo su shvatili da žele da ga zadrže i da bi zbog toga trebalo da preurede svoj dom. Mesi se uglavnom ponaša kao odrasla mačka, ali njegova veličina stvorila je određene probleme.

Mesi je uz trenera naučio i komande poput “sedi”,”dođi”,”lezi”, pa čak i hoda na povocu, što je bilo izuzetno važno kako bi Dmitrijevi mogli da napuste stan zajedno sa pumom, kojoj je potrebna fizička aktivnost.

Related Posts