Sud dodelio zajedničko starateljstvo za pse - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine.rs - 27/10/2022

Sud dodelio zajedničko starateljstvo za pse

Sud u mestu San Isidro, opštini severno od glavnog grada Buenos Ajresa, dodelio je starateljstvo za devetogodišnju mešanku Kiaru njenom 42-godišnjem vlasniku, dok je za Popaja, labradora starog 6 godina, biti zadužena njegova vlasnica, objavio je advokat sad već razvedenog para

Izvor: N1

Brakorazvodni sporazum predviđa da dvoje bivših supružnika mogu redovno posećivati drugog psa koji nije u njihovom starateljstvu, a mogu ih i razmenjivati, rekao je novinarima advokat.

– Nema nikakvog problema da se svi četvoro sastajemo, bez obzira što smo razvedeni, izjavila je za lokalnu televiziju Amorina Abaskoj koja se razvela od supruga nakon 15 godina braka.

Pa iako se nakon razvoda Popaj i Kiara viđaju svake nedelje, jedno drugom jako nedostaju, priznala je Abaskoy.

Advokat Knobel je kazao da par smatra pse “osobama koje nisu ljudi, ali imaju osećanja“.

Jedno pitanje ipak ostaje nerešeno, a to je ishrana. Gospođa Abaskoj želi uravnoteženu hranu za pse, a njen bivši suprug Emanuel Medina hrani Kiaru pohovanim mesom, upozorava advokat.

Godine 2015. jedan argentinski sud presudio je da orangutanka Sandra, koja je živela sama u kavezu u zoološkom vrtu u Buenos Ajresu, ima temeljna prava “za osobe koje nisu ljudi“. Zbog toga je bila prevezena u rezervat u SAD.