Upozorenje: Držite pse dalje od potencijalno opasnih uskršnjih jaja - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine.rs - 05/04/2021

Upozorenje: Držite pse dalje od potencijalno opasnih uskršnjih jaja

Teško je odoleti slatkišima koji će se tokom uskršnjih praznika naći na stolu, a posebno čokoladnim jajima koja su mnogima omiljena poslastica. Međutim, ona su potencijalno opasna za pse i treba ih držati podalje od njih

Izvor: Index.hr

– U susret Uskrsu važno je podići svest o rizicima povezanim s konzumiranjem čokolade i kućnim ljubimcima. S obzirom na to da se u ovo doba godine za kuću kupuje više čokolade, veći je rizik od nezgoda. Savetujemo da bilo koju čokoladu, poput uskrsnih jaja ili čokoladne torte, držite izvan dohvata znatiželjnih kućnih ljubimaca, izjavila je veterinar Sali Žakes. 

U ovo doba godine veterinari beleže porast broja poseta povezanih s konzumiranjem čokolade, što je jasan znak da mnogi teško odolevaju molećivom pogledu svojih krznenih prijatelja. Evo što trebate da znate o psima i čokoladi. 

Čokolada može biti toksična za pse jer probavni sistem ne može da je svari. Čak i male količine mogu biti otrovne za kućne ljubimce pa je važno biti svestan uobičajenih simptoma na koje treba obratiti pažnju.

Ovi se simptomi javljaju u bilo koje vreme od 4 do 24 sata nakon konzumiranja čokolade:

povraćanje – ponekad može uključivati ​​krv

teško, ubrzano disanje

ubrzan puls

znakovi nemira

proliv

Što učiniti ako vaš ljubimac pojede čokoladu?

Nazovite veterinara – prvi korak koji treba da preduzmete jeste da potražite pomoć. Ostanite smireni – što ste smireniji brže ćete pronaći pravo rešenje koje će pomoći vašem ljubimcu da se oporavi.

Related Posts