Trka sa psima prvi put u Beogradu. Dođite! - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
trka sa psima
Od petmagazine.rs - 25/05/2022

Trka sa psima prvi put u Beogradu. Dođite!

Nakon nedavno održanog Beogradskog maratona očekuje nas još jedna trka, ali ovaj put sa kućnim ljubimcima. U pitanju je 1. Trka sa psima koja će se održati u nedelju 5. juna u Parku Ušće.

– U pitanju je timska trka, gde tim čine jedan čovek i jedan pas. Kako bi zadržali zabavni karakter događaja, odlučili smo se za stazu od samo 2 kilometra. Takođe, ne postoje obavezujući uslovi vezano za opremu za trčanje. Svi mogu neometano učestvovati na trci koristeći opremu za psa koju i inače koriste u svakodnevnoj šetnji, rekla je Martina Luskač, diretorka rekreativnog trkačkog kluba Capital Crew Belgrade.

Link za registraciju

Iako je takmičarski karakter trke ovde u drugom planu, obezbeđene su nagrade za prva tri mesta u muškoj i ženskoj konkurenciji. A svi prisutni su pozvani da na dan trke učestvuju u sakupljanju hrane i opreme za pse za Udruženje za brigu o životinjama grada Beograda BETA. Svaka granula znači! Pored hrane, učesnici će moći da doniraju sve tipove opreme za pse, igračaka, lekova. Udruženje u svakom trenutku ima preko 50 životinja o kojima brine, obezbeđuje im sigurno mesto za boravak, hranu i medicinsku negu dok ne nađu svoj trajni dom i porodicu.

Organizatori apeluju da pas mora biti na povodniku tokom trajanje cele trke. Ukoliko pas trči sa ogrlicom, to znači više kontrole za vlasnika, i onda je cilj da pas i čovek trče jedan pored drugog. Ukoliko vas pas vuče i to vam odgovara, i to je ok, ali onda se savetuje korišćenje ama za psa umesto ogrlice, i elastičnog povodnika za trčanje koji se vezuje oko struka trkača. Obe opcije su u sasvim redu.

Postoji i par pravila kojih se učenici moraju pridržavati, te sledeće nije dozvoljeno:

učešće na trci bez psa

učešće na trci sa dva ili više pasa

učešće na trci bez povodnika

Nedelja 5. jun u 11h u parku Ušće je mesto okupljanja za sve šapice i njuške. Čekamo vas!