Tili ima retko oboljenje, ali divan život - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine.rs - 18/03/2021

Tili ima retko oboljenje, ali divan život

Kada je Ana Đianini upoznala Tili znala je da je štene tibetanskog španijela posebno

Izvor: Index.hr

Ana se javila na oglas koji je pronašla na internetu u vezi s leglom štenaca koje je neko poklanjao. Iz legla se isticala Tili koja nije napredovala i jednostavno bila je drugačija. Ana nije marila zato što je Tili fizički bila drugačija od ostalih štenaca jer je za nju drugačije značilo dobro.

– Kad sam stigla, rekli su mi da je jedno štene deformisano i da nisu mogli da joj nađu dom, što bi moglo dovesti do eutanazije, rekao je Ana za The Dodo. – Odmah sam se zaljubila u nju i isplanirala nam celu godinu u svojoj glavi, kazala je.

Tili je rođena sa sindromom kratke karlice, retkim stanjem u kojem izgleda kao da nema vrat i ima neobično kratka leđa. Kad su Tili stavili u Anino naručje, nije mogla verovati da niko nije htio tako dragoceno štene.

Kako je Tili rasla, njena kratka karlica postajala je sve vidljivija, ali to je nije sprečilo da radi sve što rade njeni prijatelji psi.

– Rođena je sa sindromom i, poput ljudi rođenih s nekim sindromom, i njeno telo naučilo je da se prilagodi i da napreduje koliko je to moguće u njenoj situaciji. Do sada nije imala zdravstvenih problema ili komplikacija i verujem da će živeti dug, zdrav život, kazala je njena vlasnica.

Related Posts