Požarevac ipak zabranio više od jednog ljubimca - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine.rs - 04/03/2021

Požarevac ipak zabranio više od jednog ljubimca

Požarevac je u svom Službenom glasniku objavio Odluku kojom se ipak ograničava broj kućnih ljubimaca na samo jednog u jednom stanu, iako je posle burnih reakcija janosti,  gradonačelnik Saša Pavlović najavio da će “preispitati tu odluku i najverovatnije izmeniti i dopuniti’’

Izvor: Nova S

Objavljivanje ove Odluke  revoltiralo  je udruženja za zaštitu životinja, a iz najreprezentativnijeg – “Požarevačke šapice’” za naš portal kažu, da su obmanuti najavom da će Grad uvažiti njihive sugestije i dodaju  da ih niko nije pozvao na konsultacije i razgovor, iako su zvaničnim putem podneli zahtev. 

– Svakodnevno smo čekali poziv na razgovore iz Gradske uprave i pomno pratili sva dešavanja u vezi sa odlukom o kućnim ljudbimci. Jutros smo bili zatečeni objavom u Službenom glasniku,  u kojoj piše da zabrana držanja više od jednog ljubimca u jednom stanu stupa na snagu za osam dana,   revoltirano za naš portal kaže  Dušica Popović Đorđević zvanični predstavnik udruženja “Požarevačke šapice”.

Ona se osvrnula na konferenciju za novinare (održana 17.februara) na kojoj je gradonačelnik najavio da će razgovarati sa svim udruženjima za zaštitu životinja i razmotriti njihove predloge.

Na toj konreneciji, gradonačelnik je izjavio da odluka nije ’’sveto pismo’’ i da će grad vratiti tu odluku na ponovno razmatranje, kao i da će uvažiti predloge i sugestije koje budu dostavila udruženja i građani.

Međutim, Popovič Đorđević, za naš portal tvrdi da ih od te konferencije, niko nije pozvao, iako su kako kaže, istog dana zvaničnim putem podneli zahtev za razgovor.

– Mi smo tom izjavom jednostavno svi obmanuti. Mislim da nije ni postojala namera da pregovaraju sa udruženjima, već su jednostavno čekali pogodan trenutak da se stišaju strasti i urade ono što su naumili. Gradonačelnik je rekao da odluka nije ’sveto pismo’ i da može da se izmeni, ali se ipak ispostavilo da jeste ’sveto pismo’ i da su rešili da odluku sprovedu u delo u neizmenjenom obliku, podvlači ona.

Iz Udruženja “Požarevačke šapice” najavljuju da će podneti prigovor na Odluku objavljenu u Službenom glasniku, te da će konsultovati i pravnike u vezi sa daljim postupcima.

– Odluka stupa na snagu za osam dana. Zabrana koju su doneli za nas je neprihvatljiva i nećemo se zadržati na ovakvom razvoju celokupne situacije. Udruženja za zaštitu životinja su od samog početka bila izostavljena iz procesa kreiranja novih gradskih propisa koji se odnose na kućne ljubimce. Nas jednostavno, nijednog trenutka niko nije konsultovao, niti su pokazali nameru da čuju naše predloge. Sada ćemo pristupiti svim zakonom dozvoljenim sredstvima, kako bismo uticali da se ta odluka izmeni, zaključila je Popović Đorđević.

Related Posts