Pas zaplenjen pa prodat na Ibeju - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
mops
Od petmagazine.rs - 02/03/2019

Pas zaplenjen pa prodat na Ibeju

Poreski službenici iz Alena u Nemačkoj dospeli su na naslovne strane mnogih medija, jer su zaplenili psa zbog neplaćenog poreza, a potom ga prodali na Ibeju.

Izvor: BBC.com,Foto: Shutterstock (ilustracija)

Nemački mediji preneli su da je u prvom momentu ideja bila da se oduzmu invalidska kolica, kao najvrednija stvar koju ta porodica ima.

Umesto toga, odlučeno je da ipak bude zaplenjen mali mops koji se zove Eda i čija je fotografija potom postavljena na Ibej, sa početnom cenom 750 dolara, polovina od onoga što je njegova nova vlasnica planirala da plati. Priča se tu ne završava.

Edina nova vlasnica Mihaela Džordan rekla je da je zbog niske cene u startu bila sumnjičava. Mihaela je kontaktirala poresku službu i uspela da dobije odgovor da je pas zaplenjen, jer bivši vlasnik nije platio porez.

Mops je bio zdrav i ona je odlučila da psa kupi. Nakon nekoliko dana, ispostavilo se da Eda ipak ima zdravstvene probleme. Nakon što je promenila vlasnika u decembru, morala da je da ide na četiri operacije zbog problema s očima, uključujući i hitnu operaciju tokom Božića.

Džordan je od grada tražila nadoknadu troškova u iznosu od 1.800 dolara.

Ovaj njen zahtev privukao je pažnju bivše vlasnice. Ona kaže da su iz Poreske službe došla dvojica službenika kako bi naplatili dugove. Prvo su želeli da uzmu invalidska kolica njenog supruga, a onda se Eda pojavila i oni su shvatili da je pas najvredniji u kući.

„Znam da je Eda u dobrim rukama, iako mojoj deci mnogo nedostaje”, rekla je bivša vlasnica.

Iz Poreske službe kažu da zaplena životinja nije standardna procedura.