Ovaj pas jaše talase bolje od mnogih ljudi - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine.rs - 28/04/2021

Ovaj pas jaše talase bolje od mnogih ljudi

Keruša Ebi je ušla u Ginisovu knjigu rekorda kao pas koji je surfovao na najdužem talasu, dugom 107,2 metara

Izvor: Telegraf.rs

Neverovatni podvig odigrao se 2011. godine u Dijegu u Kaliforniji, kada je Ebi na događaju Surf Siti Dog, pobedila više od 20 drugih pasa protiv kojih se takmičila.

Video snimak na kom ženka kelpija osvaja morske talase, dokazuje njen neverovatni talenat. Ponosni vlasnik kuce, Majkl, Ebi je udomio dok je još bila štene.

– Ebi i ja imamo poseban odnos. Kada sam je udomio bila je istraumirana, jer je živela na ulici. Polako sam sticao njeno poverenje. Što mi je više verovala više mi se približavala. Šetali, smo planinarili, plivali. Jednoga dana se popela na nečiju dasku za surf. To je bio njen prvi talas – rekao je on i dodao – U početku samo surfovali iz zabave. Posle smo počeli da se takmičimo i da pobeđujemo, pa smo odlučili da za to sazna ceo svet – pohvalio se Majkl.

Ebi je sa svojim vlasnikom skakala čak i padobranom iz aviona, ali su beskrajne plaže i divlji talasi ipak nešto što najviše voli. Majkl i Ebi su još jedan primer ljubavi, prijateljstva i beskrajnog poverenja između čoveka i psa, a ova ljubav je još izraženija kada se radi o udomljenim kucama.

Inače, rasa kelpi je stara rasa koja vodi poreklo iz Australije. Ovaj pas je bio uzgajan kako bi bio sposoban da čuva stada u australijskim klimatskim uslovima koji uključuju visoku temperaturu, grube terene i velike razdaljine. Poseduje veliku energiju i sposoban je da obavlja posao umesto nekoliko pastira zbog čega je veoma cenjen i izvozi se u mnoge zemlje kako bi čuvao velika stada.

Related Posts