Od decembra sa manjim kućnim ljubimcima u šalter sale grada i opština - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine.rs - 27/11/2018

Od decembra sa manjim kućnim ljubimcima u šalter sale grada i opština

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je juče da je Gradsko veće na sednici održanoj u petak usvojilo Predlog odluke o dopuni Odluke o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca na teritoriji grada Beograda.

 

Izvor: Beoinfo, Foto: Shutterstock

Ovom odlukom se omogućava da Grad Beograd i gradske opštine donesu odluke kojima se dozvoljava da se u šalter sale, uslužne centre i pisarnice mogu uvoditi manji psi ukoliko nisu opasni, imaju povodac, vakcinisani su protiv besnila i obeleženi u skladu sa zakonom, kao i mačke ukoliko su u transporteru.

Predlog odluke upućen je na razmatranje i usvajanje Skupštini grada, a sednica će biti održana 30. novembra.

– Inicijativu za donošenje ove odluke podnela je Gradska opština Vračar, koja je predložila da se u gradskoj i opštinskim upravama omogući vlasnicima manjih kućnih ljubimaca, pasa i mačaka, da prilikom odlaska u šalter salu, uslužni centar ili pisarnicu mogu sa sobom da povedu kućne ljubimce, pod uslovima koje propisuje ova odluka, a u cilju unapređenja svakodnevnog života građana Beograda – rekao je Vesić.

On je dodao da je Grad Beograd u poslednjih pet godina uredio više od 30 „pet zona”, odnosno igrališta za kućne ljubimce i dodao da će naredne godine na Novom Beogradu početi izgradnja groblja za kućne ljubimce.

Vesić je izrazio uverenje da će odbornici Skupštine Grada Beograda usvojiti ovu odluku, što će biti dokaz da se Beograd menja i prihvata vrednosti koje su u mnogim gradovima Evrope odavno standard.