Ne ostavljajte ljubimce u automobilu - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
pas u autu
Od petmagazine.rs - 28/08/2019

Ne ostavljajte ljubimce u automobilu

U ovim vrelim danima, ne ostavljajte vašeg kućnog ljubimca u automobilu! Životinje, kao i ljudi, mogu da dožive toplotni udar i da dehidriraju.

Foto: Shutterstock

Dovoljno je samo malo nepažnje, pa da zauvek ostanete bez svog ljubimca. Ne treba zaboraviti da mnogi od njih čak i teže podnose vrućinu od nas.
Mi znamo da nema ništa lepše nego da sa svojim ljubimcem ove vrele letnje dane provedete u prirodi, u šumi, parku ili pored reke ili da sa njim otputujete na odmor.

Ako ste i vi od onih koje se teško rastaju od svog četvoronožnog prijatelja i vole da ga vode svuda sa sobom, kada idete automobilom po letnjim vrućinama trebalo bi da obratite pažnju na nekoliko stvari. Temperatura u kolima može da dostigne i preko pedeset stepeni, što je za ljubimce veoma opasno. Zatvoreni u kolima, bez sveže vode i hlada, oni nemaju način kako da se rashlade i smanje telesnu temperaturu, tako da ostavljanje ljubimca u autu čak i na svega nekoliko minuta, može da ima kobne i trajne posledice.

Da biste ovo sprečili, Kinološko društvo Novi Beograd i Animal Rescue Serbia savetuju da ljubimca nikada ne ostavljate u automobilu, već da ga izvedete napolje.

Ako je vama u automobilu vrućina, neprijatno ili imate osećaj da nemate vazduha, zamislite kako je vašem krznenom ili pernatom saputniku!