Heroj: Pas spasao devojčicu sigurne smrti - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
pas spasao devojcicu
Od petmagazine.rs - 23/04/2018

Heroj: Pas spasao devojčicu sigurne smrti

Sedamnaestogodišnji pas, inače polugluv i slep proglašen je herojem nakon što je pomogao policiji u potrazi za trogodišnjom devojčicom u Brizbejnu u Australiji.

 

Izvor: B92.net/ljubimac 
Maks, porodični pas čuvao je malenu Auroru više od 16 sati, nakon što je devojčica nestala u prirodi nedaleko od porodične kuće u Kvinslendu. Vremešni kuca je grejao i čuvao devojčicu preko noći sve dok se nije ponovo srela sa svojim roditeljima.

Devojčicu su za tih 16 sati tražila dva helikoptera, a kako su temperatura i mrak padali rastao je strah da je devojčica završila u provaliji koja se nalazi nedaleko od vikendice.

Njena baka Leisa Benet provela je besanu noć tražeći devojčicu dok nakon 16 sati nije čula Maksa kako laje tako ih navodivši do pravog mesta.

  • Stajali smo sami u mraku znajući da je trogodišnja devojčica na hladnoći. To nije bila situacija u kojoj bismo se vratili da spavamo. Onda sam čula Maksa i njen glas. Kada sam stigla do kraja litice, Maks je došao po mene i odveo me do nje – rekla je njena baka.

Srećom, devojčica nije imala ozbiljnijih povreda osim par modrica od pada. Policija je psa odlikovala „počasnim policijskim psom“ i objavila njegovu fotografiju na Fejsbuku.