Danas se obeležava Dan crnih pasa - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
sindrom crnog psa
Od petmagazine.rs - 01/10/2022

Danas se obeležava Dan crnih pasa

Širom sveta 1. oktobar se obeležava kao Dan crnih pasa kako bi se podigla svest o udomljavanju ovih pasa i prevazilaženja predrasuda

Piše: Petmagazine.rs

Crni psi su doista, bez suvišnih i preuveličanih komplimenata, vrlo često najlepši psi, najpametniji, najposebniji i najverniji.

Međutim, kao i kod crnih mačaka, tako i kod crnih pasa postoji verovanje da donose nesreću, i udruženja za zaštitu životinja i prihvatilišta u celom svetu muku muče sa udomljavanjem crnih pasa. Nazivaju ih psima koje je teško udomiti i kažu da ni njima nije jasno zašto se to događa.

Iako boja pasa ne igra nikakvu ulogu u njihovom karakteru ili zdravlju, oni nažalost najduže čekaju na dom. Razlike između crnih pasa i pasa druge boje zapravo uopšte nema, osim u boji dlake.

Zapamtite, crni psi su kao i drugi, puni ljubavi i bezuslovno će vas voleti i biće vam zahvalni za pruženi dom, i zato na ovaj dan apelujemo:

Udomite crnog psa, jer, crni psi:

– Izgledaju misteriozno, jednostavnije ih je “držati” čistim, odlično izgledaju na fotografijama, prirodne su grejalice – naučnici kažu da crna boja privlači i apsorbuje toplotu, bićete primećeni u društvu i slobodni su za udomljavanje u svim veličinama!

Related Posts