Astrologija: Šta je vaš pas u horoskopu? - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
pseci horoskop
Od Dijana Đukić - 09/08/2018

Astrologija: Šta je vaš pas u horoskopu?

Šarmantni Bik ili brižljiva Devica? Impulsivni ovan ili pak lav koji pleni pažnju gde god stane šapom?

Izvor: magazin Pas, Foto: Shutterstock

Položaj zvezda i planeta u trenutku rođenja naših najboljih četvoronožnih prijatelja umnogo određuje njihov karakter, kažu astrolozi. Potrudili smo se da vam otkrijemo kakve to osobine krase kuce prema zodijaku. Javite nam da li smo u pravu 🙂

Ovan

(21. mart 20. april)

Pas u prvom znaku Zodijaka je veoma impulsivan i često će upadati u nevolje. Zbog svoje hrabrosti i neustrašivosti najčešće je alfa mužjak i vođa čopora. Brz je, uvek na oprezu i zainteresovan za sve što se događa u njegovoj okolini. Učiniće sve da zadobije pažnju, jer želi da su uvek svi pogledi uprti u njega.

Neće moći da dočeka trenutak da otvorite vrata kad je vreme za šetnju. Fizička aktivnost mu je veoma važna – zahtevaće mnogo trčanja i igre. Ovi psi su rođeni istraživači i prvi će u parku početi da istražuju ili da se upoznaju s novim psećim drugarom.

Bik

(21. april 21. maj)

Ovi psi umeju da budu lenji i nezainteresovani, uživaju da se izležavaju. Uvek su primećeni i svako će pohitati da ih pomazi. Svesni su svog šarma i uživaju u pažnji. Neretko mogu biti i žustri kopači vaših (ili susedovih) cvetnih leja u dvorištu.

Neprikosnovena su njuškala i njihov nos će uvek biti blizu zemlje. Kuca Bik ume biti prilično svojeglava i neposlušna, ali poslasticom ćete je uvek navesti da se dobro vlada. Ovi psi inače vole da gricnu gotovo sve što pronađu na zemlji ili u njoj, pa povedite računa o tome.

Blizanci

(22. maj 21. jun)

Ništa ih ne može zaustaviti u tome da privuku vašu pažnju, pažnju drugih ukućana ili ljudi na ulici. Uvek su aktivni, stalno će vam nešto tražiti i lajanjem ili najčudnijim zvukovima zahtevati da ispunjavate njihove želje. Bez po muke svakog dana će vam dokazivati da je lista nevolja u koje mogu upasti – beskonačna.

Psi u znaku Blizanaca su najpopularnije životinje – vole ih i drugi psi, mačke, veverice, ptice… Ako nemaju dovoljno mentalne i fizičke stimulacije, patiće od dosade i biti veoma nevaljali – uvek ih držite zaokupljenim.

Rak

(22. jun 22. jul)

Raka nećete moći da isterate iz kuhinje. Na sve načine će pokušavati da se dokopa hrane. Uz to, biće kao čičkom zalepljen za vašu nogu, a ukoliko u domu živi s drugim životinjskim cimerima – i za njih kada vi niste u blizini. Ove kuce kasnije sazrevaju od drugih pasa i veoma teško im pada da budu odvojeni od članova svoje ljudske porodice.

Nisu preterani ljubitelji fizičke aktivnosti, osim ako nije reč o plivanju. Najviše vole da leže u krilu. Uvek će prepoznati kad niste dobre volje i tešiti vas kada ste tužni. A kada su oni uznemireni, potpuno će izgubiti apetit.

Lav

(23. jul 22. avgust)

Ovaj pas nikad neće biti potčinjen – trudiće se uvek da nametne svoj autoritet u domu ili barem da budete jednaki. Morate ga obožavati i svakog dana mu pažnjom i ljubavlju (igračkama i poslasticama) pokazivati da je poseban i neophodan. Uživaće u četkanju i češkanju.

Obožava druge životinjske cimere u domu. Pas u znaku Lava je uvek smiren, ali mu ništa ne promiče. Lavovi su izvrsni psi čuvari i bezuslovno su lojalni i požrtvovani. Svrstavaju se u najbolje takmičare među psima i stalno će osvajati pehare i biti ponosni na svoje uspehe. Često će se izležavati na suncu.

Devica

(23. avgust 22. septembar)

Psi u ovom znaku uvek žele da ugode i pomognu. Čistiće druge životinje u domu, motriti na mališane, primetiti svaku promenu u vašem raspoloženju i dati sve od sebe da vas oraspolože. Sami će vam ukazivati na to kada je vreme za šetnju, i to držeći povodac u ustima pred vratima.

Socijalni su, ali nepoznate ljude i druge pse nikada neće pustiti suviše blizu. Umeju da predosete nevreme i ukažu na svaku eventualnu opasnost. I kada spavaju – jedno oko i uho su im uvek na oprezu. Sa ovim psom u domu iznenađenja nema.

Vaga

(23. septembar 23. oktobar)

Psu Vagi je u domu potrebno društvo, pa ako nemate dva psa ili čak više njih razmislite o tome da mu što pre dovedete druga ili drugaricu. Stalno će tražiti pažnju svojih vlasnika i biti nesrećan ako mu niste uvek posvećeni. Svađa u domu u kojem živi pas u znaku Vage nije moguća on će uvek miriti ukućane i neće dozvoliti vikanje.

Izgled, hod i ponašanje kuca u znaku Vage su elegantni. Uživaju u svemu što rade, vole redovno četkanje jer im je higijena veoma važna. Ovaj pas obožava da se nadmudruje, pa mu svakog dana zadajte mozgalice i podstičite ga da savlađuje prepreke.

Škorpija

(24. oktobar 22. novembar)

Zagonetni i misteriozni, često će skrivati svoje namere i misli. Sigurno u domu imaju tajne zalihe igračaka i predmeta za koje i ne slutite da postoje. Nikada ne zaboravljaju nijednu kaznu niti grdnju. Velika su zlopamtila i ako im se nije dopalo ponašanje nekog gosta, ili ako su nepravedno kažnjeni, to će zamerati do kraja života i popravnog nema.

Ali ako vas zavole i prihvate – biće vam verni saputnici i najlojalniji prijatelji. Kada ste uznemireni, neće vas napuštati ni na tren. Njihova glavna misija je da svog vlasnike i članove svoje ljudske porodice čuvaju i brane do smrti.

Strelac

(23. novembar 21. decembar)

Psi u znaku Strelca najveći su avanturisti u psećem svetu, pa ukoliko ne živite u blizini šume – često putujte s vašim mezimcem u prirodu i omogućite mu da istražuje nove predele. Ovi psi obožavaju da budu napolju, pratiće vas dok džogirate, vozite bicikl ili rolere, planinarite… Imaju nepresušnu energiju i stalno će biti aktivni.

Zbog svoje želje za avanturama neretko će upadati u nevolje i „trenirati” vam živce. Ipak, dovoljno su pametni da se nikada ne povrede ili upadnu u baš veliku nevolju. Pas Strelac je veran i lojalan.

Jarac

(22. decembar 20. januar)

Jarčevi su veoma pronicljivi, oprezni, pravi stratezi u psećem svetu. Sve što učine ima jasan cilj – da dobiju pažnju, hranu, nagradu, partiju maženja. Ako ispunjavate njihove potrebe i ugađate im – imaćete prijatelja za ceo život. Uvek imaju skrivenu zalihu hrane i brdo igračaka, da im se nađe kada ostanu sami.

Psi u znaku Jarca uvek će pobeđivati u takmičenjima u poslušnosti jer će učiniti sve što treba ako znaju da sledi nagrada. Umeju da budu rezervisani, ali ako im priđete i potrudite se da zadobijete njihovo poverenje i ljubav – ovi psi će umeti to da cene i obožavaće vas.

Vodolija

(21. januar 19. februar)

Psi u znaku Vodolije su stalno u potrazi za druženjem i zabavom i neretko će vam se činiti da više vole druge pse od vas. Bitno im je da su u društvu i ne smeta im hijerarhija u čoporu dokle god je uvek i svuda puno drugara. Ovi psi se slažu sa svima. Stalno će se oglašavati i uvek će imati nešto da vam „kažu”.

Veoma su inteligentni i biće izvrsni psi tragači. Energični su i ako želite da vaša kuca Vodolija bude srećna – ona mora imati dosta fizičke i mentalne stimulacije tokom dana. Agiliti je najbolji izbor. Obožavaju trčanje i jurenje za frizbijem i lopticom (ili pticama).

Ribe

(20. februar 20. mart)

Ovi psi su više nalik na ljude i biće vam najbolji drugari kao što vam je, na primer, kum. Psi u ovom znaku kao da umeju da čitaju misli, uvek će znati šta mislite i kako se osećate. Žive da vam ugode, da vam budu blizu. S jednakom pažnjom i posvećenošću brinu i o drugim članovima porodice – ljudskim i životinjskim.

Uvek će vam jasno stavljati do znanja da vas obožavaju i da će učiniti sve za vas. Veoma su prilagodljivi i neće im smetati promena stana ili rutine dokle god je to ono što njihovog vlasnika čini srećnim. Obožavaju vodu.