Akcija usvajanja napuštenih pasa iz gradskih prihvatilišta - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine.rs - 01/06/2022

Akcija usvajanja napuštenih pasa iz gradskih prihvatilišta

U subotu 04.06.2022. od 10:30 do 13:30 časova JKP “Veterina Beograd“ organizuje usvajanje napuštenih pasa iz gradskih prihvatilišta u okviru PET zone Tašmajdanskog parka.

Kao i do sada, ovo je jedna od tradicionalnih prolećnih akcija usvajanja napuštenih životinja, koju želimo da promovišemo, a i da podsetimo sve na važnost odgovornog vlasništva.

Svi zainteresovani građani koji žele da udome neku od napuštenih kuca mogu da dođu i izaberu jednu od 15-tak koje će tog dana Veterina Beograd dovesti na usvajanje.

Najmlađe posetioce očekuje edukativni kutak sa animatorom i pravljenje kućica za pse od kartona.

– Važno je da od najranijeg doba decu upoznajemo sa tim koliko je bitno ponašati se odgovorno kao vlasnik životinja i koliko je humano napuštenoj životinji pružiti topli dom. Upravo je to i ideja ovih akcija i mi ćemo se truditi da ih organizujemo i u narednom periodu u što većem broju – poručio je direktor Veterine Beograd Budimir Grubić.

On je podsetio da je za proteklih četiri godine preko Veterine Beograd usvojeno preko 3400 napuštenih životinja, što je više nego ukupni kapacitet svih gradsih prihvatilišta. U tom periodu sterilisano je preko 27. 000 napuštenih pasa i mačaka.

Svi potencijalni usvojioci na poklon će dobiti hranu za pse koju donira Nestle Purina, kao prijatelj akcije. Pored toga usvojioce očekuje i poklon još jednog prijatelja akcije – domaća proizvodnja krevetića za pse i mačke – Petstyle Bad dogs and pretty cats a svakako je uz nas i prijatelj Pas magazin.

Novina je da će u ovoj akciji volonteri biti đaci Prve beogradske gimnazije.