Pas Agi iz filma “Umetnik” ponovo dobitnik nagrade Kanskog festivala

134
pas iz filma umetnik
Photograph: Joel Ryan/AP

Pas Agi, koji je šarmirao gledaoce u filmu “Umetnik” (The Artist) iz 2011. godine, postao je najbolji pseći glumac u poslednjih 20 godina jer je posthumno ponovo dobio nagradu Palm dog, koja se obično dodeljuje tokom Međunarodnog filmskog festivala u Kanu koji je ove godine otkazan.

Autor: Beta/ AFP, Izvor: N1; Photo credit: Joel Ryan/AP

Ceremonija je održana onlajn, a nagradu u vidu ogrlice sa dijamantima, primila je Deš, Agijeva dublerka u filmu.

Agi, terijer obučen za glumu, uginuo je 2015. godine.

Nagrada Palm dog dodeljuje se od 2001. godine za najbolju pseću ulogu u filmu koji je u zvaničnoj trci za Zlatnu palmu. Agi je već dobio nagradu, ali je osnivač nagrade Tobi Rouz odlučio da mu je posthumno ponovo dodeli ne samo zato što je Agi bio dobar glumac, već je pas nosio svoju nagradu tokom cele promocije filma.

Agijev vlasnik i trener Omar Von Muler, koji u svom domu ima obilje fotografija psa i njegovih nagrada, izjavio da je pas bio član porodice i da je voleo da snima filmove.

Prošlogodišnja dobitnica nagrade je keruša Brendi, koja se pojavljuje sa Bredom Pitom u filmu “Bilo jednom u Holivudu”, američkog reditelja Kventina Tarantina.

2 KOMENTARA

  1. Bas mi je dragon da je uzivao u glumi,bas mi je zao sto umro,u raju je😇 i pazi na svoje voljene,Bog blagoslovio Agija,save zivotinje i sve ljude koji pomognu zivotinjama😇

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here