Tenesi: Udomila mače, dobila risa - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od Dijana Đukić - 07/10/2019

Tenesi: Udomila mače, dobila risa

Kada je pre nešto više od dve nedelje Džil Hiks iz američkog Tenesija krenula na večeru s prijateljima, na putu je pronašla mače. Odnosno, u prvom trenutku je pomislila da je reč o mačetu.

Izvor: B92.net/ljubimac, Foto: Facebook (Jill Masengale Hicks)

– Prvo sam mislila da se radi o zecu jer je životinja bila toliko pufnasta. Kad sam se približila, videla sam da je u pitanju mače pa sam ga ponela sa sobom – ispričala je Džil za sajt “The Dodo”.

Takođe je pogledala da li u blizini ima još napuštenih mačića.

  • Mislila sam da ih je neko ostavio pa sam dozivala ‘”mac, mac”‘. Mače koje sam ostavila u automobilu počelo je da se penje po meni. Morala sam nekoliko puta da stanem kako bih ga smirila, a na kraju mi je ostao u krilu do kuće – ispričala je Džil.

Kad je mače smestila u garažu, vratila se na večeru. Na “Fejsbuku” je objavila njegovu sliku i pitala da li bi neko želeo da ga udomi. Komšinica je svratila do nje i pitala da li bi mogla da pogleda mače.

  • Mislim da se radi o divljoj mački, nalik risu – rekla je zaprepašćenoj Džil.

Kad su ga bolje pogledale, pokazalo se da je komšinica u pravu.

  • Odao ga je rep. Odmah sam primetila da ima kraći rep, ali nisam bolje pogledala pre nego što sam krenula na večeru. Postoje mačke s kraćim repovima, ali ovaj je imao šiljast vrh i belu tačku – istakla je Džil.

Idućeg dana kontaktirala je Udruženje za spasavanje divljih životinja “For fox sake”, koji su preuzeli životinju. Procenjuje se da se radi o ženki staroj sedam nedelja. Nazvali su je Arven. U Udruženju će biti do proleća kada će je pustiti u divljinu.