Suva hrana za odrasle mace - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine.rs - 11/12/2018

Suva hrana za odrasle mace

Rado je jedu i lako vare. Njihova koža i dlaka su zdrave i sjajne, zubi lepi, a urinarni sistem zdrav

Izvor: magazin Mačka, Foto: Shutterstock

Ljubitelji mačaka, kao i njihovi vlasnici, veoma su svesni svih specifičnosti svojih mezimaca. Mačke nisu tipične domaće životinje, niti tipični kućni ljubimci. One imaju svoje potrebe, navike i želje, i teško im možemo nametnuti našu volju. One jednostavno rade šta one žele.

Svima je jasno ida su mačke veoma specifične po pitanju ishrane. One spadaju u prave mesojede i ishrana hranom pripremljenom za ostale članove porodice apsolutno nije adekvatna za mačke. U njihovoj ishrani potrebno je mnogo više belančevina i masti nego u ishrani ljudi ili pasa.

Mačke imaju i specifične potrebe za određenim aminokiselinama i masnim kiselinama koje se u organizam mogu uneti samo putem namirnica životinjskog porekla, odnosno putem mesa.

To svakako ne znači da ih treba hraniti čistim ili svežim mesom, jer i to može biti štetno za njih. U prirodi su lovci, one jedu celu svoju lovinu, uključujući kožu, mišiće, unutrašnje organe… Osim toga, izbor njihove lovine je veoma šarenolik, one jedu glodare, ptice, bube, gmizavce i slično.

Ako biste se odlučili na ishranu čistim mesom, veoma brzo biste shvatili da je to ekonomski neisplativo. Pitanje je na koji bi način meso trebalo termički obraditi kako bi sačuvalo sve svoje hranljive vrednosti, koje meso treba izabrati, koliko će vam to vremena oduzeti i šta mačka zaista na kraju dobija iz tog obroka.

Mačke vole iznutrice, naročito džigericu. Ali ishrana bazirana isključivo na džigerici može biti vrlo štetna. Džigericu ne treba davati sirovu, ona sadrži puno fosfora, što može opteretiti bubrege i mokraćni sistem vaše mačke. S druge strane, džigerica sadrži velike količine vitamina A koji je neophodan za dobar vid vaše mačke i neophodan joj je u ishrani, ali prekomerno unošenje takođe može štetno uticati na organizam vaše mačke.

Pravilno procenjena količina svih sastojaka u ishrani vaše mačke doneće pravi rezultat. Iz tog razloga su recepti kompletne gotove hrane za mačke pravi izbor.

Snaga Whiskas hrane za mačke je u tome što je izuzetno kvalitetna i pripremljena na osnovu razumevanja prave prirode mačaka. Ona sadrži sve što telu i čulima vaše mačke treba kako bi pomogla da vaša ljubimica bude u najboljem stanju, i da biste vi mogli da uživate u vremenu provedenom s njom.

Ishrana uravnoteženom gotovom hranom ima mnogo prednosti i rezultati će biti brzo vidljivi. Mace je rado jedu, lako vare, njihova koža i dlaka su zdrave i sjajne, zubi lepi, mokraćni sistem zdrav. Verujemo da ima mnogo razloga da omogućite svojoj maci da izabere ono što je dobro za nju.

Suva hrana je pogodan način hranjenja mačaka. Ona zadovoljava njihovu potrebu da jedu tokom celog dana i noći veći broj manjih obroka. Ako im je ostavite dostupnu tokom celog dana, one će dolaziti i grickati po malo, i tako će imati 8-16 obroka dnevno.

Ovo je veoma dobar način hranjenja i povoljno utiče na metabolizam mačaka. A vi ne morate da brinete o sastavu i svežini obroka. Potrebno je samo još da joj obezbedite svežu vodu i uživaćete u njenom zadovoljnom predenju.