Najrazigranija cica-maca - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
bengalska macka
Od petmagazine.rs - 18/05/2020

Najrazigranija cica-maca

Sve mace vole da se igraju, ali prema rečima stručnjaka, pripadnici ove rase svoju neiscrpnu energiju najviše vole da potroše u igranju, skakanju i jurcanju.

Izvor: magazin „Mačka“, Foto: Shutterstock

Od mačeta do mace seniora, naši mezimci su pravi mali predatori, rođeni da tragaju i da love. Iako uljuljkano žive u našim domovima i ne moraju da ulove svoj obrok, igra je najbolji način da neguju svoje urođene instinkte, sačuvaju agilnost i mentalno zdravlje i oponašaju nagone koje su nasledili od svojih divljih predaka. Ako želite macu punu energije, koja obožava da se igra i koju krasi nepresušna energija, evo koja je rasa poznata kao najrazigranija.

Bengalska mačka – izrazito je aktivna, inteligentna, razigrana i pravi atleta. To je radoznala  maca, koja prati svaku promenu u svojoj okolini. Potrebno joj je dosta fizičke aktivnosti i igre kako im ne bi bilo dosadno. Bengalske mace su svojeglave, jakog karaktera, imaju neiscrpnu energiju. U dom će uvek donositi radost i razonodu, jer će stalno nešto raditi – skakati, igrati se, pozivati na igru, jurcati, penjati se.

Više o ovoj rasi saznajte klikom ovde.

Zato svojoj bengalskoj maci morate obezbediti dosta prostora za penjanje, grebalice, police… Ove mace vole da uče trikove i rado će se dobacivati lopticom. Bengalska maca ume da bude i nevaljalica, a omiljene „zabranjene” stvari su joj da pali i gasi svetla, rado „lovi” zaptivke za odvode (kada, sudopera), a često će i šapicama otvarati fioke, ormare… Prvi primerciove rase rođeni su u Kaliforniji 1963. godine.