Najhrabriji mačor na svetu - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine.rs - 09/11/2020

Najhrabriji mačor na svetu

Mačor Joši nije obična mačka! On obožava avanturu i putovanja, na kojima verno prati svoje vlasnike Kristi i Pitera Šilinga iz Australije (New South Wales)

Tekst i slike : National Geographic

Njemu ne smeta ni splavarenje, čak bi želeo i da nauči da vozi čamac, a problem mu ne predstavlja ni spavanje u šatorima. Koliko voli da putuje govori i to što ne negoduje što mora da nosi pojas oko struka, piše Daily Mail.

Joši voli da istražuje drveće i peščane plaže dok je na Modrim planinama ili na Centralnoj obali.

Vlasnici Kristi i Piter obožavaju Jošija, a pronašli su ga u kartonskoj kutiji pokraj puta, kada je imao samo dva meseca.

– Videli smo ogroman znak koji nam je poručivao da treba da da usvojimo. Možda zvuči patetično, ali to je stvarno bio znak univerzuma,pa smo ga uzeli i odlučili da iznenadimo našeg sina Tomasa, kaže Kristi. Prvi put kad smo odlučili da povedemo Jošija s nama u avanturu, krenuli smo na kratko putovanje kako bismo mu pokazali da je put zabavan i da ne mora da se vozi kolima samo kad idemo kod veterinara, objašnjava Kristi.

– Na tom putovanju se sjajno proveo i otada, svaki put kad uhvatimo njegov pojas on zna da idemo negde da se zabavljamo i želi da ide s nama, a ne da ostane sam kod kuće. On je sjajno društvo našem malom dečaku, vodimo ga na plovidbu, kampovanje, ribolov i planinarenje. Joši je u naš dom uneo neopisivu sreću i ljubav. Kada se desi da negde otputujemo bez njega, stalno ga spominjemo i žalimo što nismo mogli da ga povedemo.Nadamo se da će imati dugačak život,pa da možemo još dugo svi zajedno da uživamo i zabavljamo se, kaže Kristi i dodaje da mnogi ljudi kažu da se njihov mačor ponaša kao pas.

Related Posts