Mrnjau vikend: Udomite macu 21. aprila u Domu omladine - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
mrnjau vikend
Od Dijana Đukić - 09/04/2019

Mrnjau vikend: Udomite macu 21. aprila u Domu omladine

Dom omladine Beograda, JKP “Veterina Beograd” i Društvo Le PETit po sedmi put priređuju veliku humanitarnu akciju posvećenu dobrobiti životinja i celoj porodici – Mrnjau vikend!

Organizatori pozivaju sve ljubitelje mačaka i one koji će to tek postati: svratite u Dom omladine u nedelju 21. aprila, od 11 do 17h, pronađite i udomite macu svog života i unesite iskricu radosti u svoj dom!

Ulaz je slobodan, ali će posetioci imati priliku da prilože donaciju za dobrobit mačaka bez doma! Dođite da predemo zajedno!

Na ovom Mrnjau vikendu će biti ponuđeno više od 50 lepih i zdravih maca spremnih za udomljavanje. Sve mace su spasene sa ulica. Odnegovala ih je i postavila na šapice ekipa odgovornih i predanih aktivista koji nesebično ulažu veliku ljubav, trud i značajna sredstva da mace spremno odu u nove domove.

Sve mace su prošle veterinarski pregled, lepo su vaspitane, razigrane i socijalizovane. Njihovi udomitelji dobiće potpuno zdravog i društvenog ljubimca s navikama neophodnim za život u kući ili stanu.

JKP “Veterina Beograd” će ozvaničiti ugovore o odgovornom vlasništvu. Mace će dobiti mikročipove i vakcine protiv besnila, i imaće besplatnu sterilizaciju kada dođe vreme. Društveno odgovorne firme će darivati udomljene mace i njihove vlasnike za srećan početak. Kompanija Plus Plus će novim vlasnicima pokloniti kvalitetnu grain-free hranu i prirediti savetovalište za negu i vaspitanje ljubimaca.

Mrnjau staratelji – volonteri i entuzijasti

Mrnjau staratelji su neformalna grupa ljubitelja životinja koji se predano i savesno bave problemom izgubljenih i odbačenih domaćih mačaka u Beogradu. Neki od njih imaju volonterski staž od čak 15 godina! Mrnjau staratelji su ličnim angažovanjem, svako u svom delu grada, spasli i odnegovali gotovo 2.000 uličnih mačaka. Za mnoge su pronašli i siguran stalni dom.