Minesota: Feliks preživeo pranje u veš-mašini - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
macak u ves masini
Od petmagazine.rs - 28/06/2019

Minesota: Feliks preživeo pranje u veš-mašini

Znatiželjna kao i uvek, mačka mora svuda da zaviri. Ali slučaj znatiželje mačora Feliksa iz Minesote iznenadio je sve.

Izvor: B92.net/ljubimac

Naime, ovaj jednogodišnji mačor ušao je u bubanj veš-mašine svoje vlasnice Stefani Kerol i preživeo 35-minutno pranje.

Stefani se na trenutak okrenula i nije primetila kada se Feliks ušunjao u bubanj. Iako uglavnom proverava bubanj pre uključivanja mašine za pranje veša, ovog puta to nije uradila.

Imam tri mačke i nijedna nikada nije ulazila u bubanj mašine za pranje ili sušenje veša. Međutim, čula sam da se to događa i uvek sam proveravala bubanj. Ovog puta nisam i šokirala sam se kada sam ga videla. Nakon što je mašina za pranje veša završila, Feliks je bio skroz mokar, preplašen, zbunjen, jedva je disao i imao je modrice po celom telu – rekla je Stefani.

Feliksa su odmah odveli kod veterinara. Bio je u kritičnom stanju, ali na svu sreću njegovo zdravstveno stanje se poboljšalo.

  • Imao je nizak krvni pritisak, nizak broj otkucaja srca, nizak nivo kiseonika, nisku temperaturu, modrice i hemijske opekotine rožnjače koje su uzrokovale slepilo. Na svu sreću, sada je bolje. Njegovi otkucaji srca vratili su se u normalu i već se mazi sa veterinarima i nama. Čak se i okupao – ispričala je Stefanina ćerka Aša.

Svim vlasnicima cica-maca ova priča trebalo bi da posluži kao upozorenje da pre svakog uključivanja veš-mašine provere gde su njihovi mezimci, jer se neretko dešava da ih radoznalost navede da uskoče u bubanj.