Karl Lagerfeld svu imovinu ostavio mački? - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine.rs - 20/02/2019

Karl Lagerfeld svu imovinu ostavio mački?

Nemački kreator i kreativni direktor modne kuće Šanel Karl Lagerfeld, koji je preminuo juče u 86. godini života, ostavio je iza sebe bogatstvo vredno 200 miliona dolara. Kako nije imao porodicu ni bliske rođake kojima bi ostavio svoje nasledstvo, mediji spekulišu da će slavnog dizajnera najverovatnije naslediti njegova mačka Šupet.

Izvor: B92.net

Sam Lagerfeld u svojim izjavama tokom proteklih nekolko godina pominjao je da najviše na svetu voli mačku Šupet. Dizajner je jednom prilikom izjavio da bi čak oženio svoju ljubimicu ukoliko bi to bilo moguće.

  • Još nije moguć brak između životinja i ljudi. Nisam verovao da ću se ovoliko zaljubiti u svoju mačku – izjavio je Lagerfeld 2013. godine za CNN.

Ipak, kada su ga iz magazina Numero prošle godine upitali da li će svojoj mački ostaviti bogatstvo, on je rekao: “Između ostalog, da. Ne brinite, ima dovoljno za sve.”

Naravno, postavlja se pitanje da li je tako nešto uopšte moguće. Prema francuskom listu “Figaro” u nemačkom zakonodavstvu to bi bilo izvodljivo preko različitih udruženja i fondacija.

Drugo, mnogi se pitaju ko će naslediti samu mačku. Mada, to i nije toliki problem, jer ona ima svog telohranitelja, ličnog čuvara i dve služavke.”

Nikad nije sama kad me nema. Čak i kad spava, neko je uvek u blizini. Ona je kao šik dama sa ličnom sluškinjom – govorio je Lagerfeld o svojoj mezimici.

Mačka Šupet čak ima i svoj profil na Instagramu, na kome je prati više od 200.000 ljudi. Francuski model Baptist Điabikoni bio je prvobitni vlasnik mačke. Lagerfeld je preuzeo Šupet na dvonedeljno čuvanje 2011. godine, nakon čega nije želeo da je vrati. Pored mačke, kao potencijalni naslednici Karlove imovine u medijima se pominju Bred Kroening, Karlov omiljeni model, i Bredov sin Hadson, inače Lagerfeldovo kumče.

Podsećamo, Karl Lagerfeld umro je juče u 86. godini, nakon višenedeljnog lošeg zdravstvenog stanja, a mediji prenose da je bolovao od raka pankreasa.