Kako nam pokazuju ljubav - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
macka voli vlasnika
Od petmagazine.rs - 18/03/2022

Kako nam pokazuju ljubav

Mačke nam na mnoge suptilne načine pokazuju svoju privrženost, ali baš zato što su usputni i uobičajeni, često nam promaknu.

Piše: petmagazine

Evo kako da protumačimo njihove tajne signale i govor tela:

Prati vas svuda

Kad god ustanete s kauča, vaša maca ide za vama. Stalno vam se mota oko nogu, pa ste uvek na oprezu da svog mezimca ili mezimicu slučajno ne zgazite. Ne sećate se kad ste poslednji put bili sami u kupatilu. Dok radite na računaru, vaša mačka leži pored kompjutera. To su sve znaci da ste srećan vlasnik – vaša maca vas obožava.

Pokazuje stomak

Kad je mačka na leđima sa stomakom „na raspolaganju“, to je najranjiviji mačji položaj, odnosno, to znači da je potpuno sigurna i bezbedna u našem okruženju. A ako vam često dozvoljava da je češkate po stomačiću, to je ljubav bez granica.

PROČITAJ JOŠ: MACA GUBI RAVNOTEŽU

Mačka s načuljenim ušima i glavom napred

Ne, to nije znak upozorenja već jasan signal da nam „preti“ trljanje glavom o nogu ili drugi dostupan deo tela – mačji iskonski znak privrženosti i ljubavi. Nešto poput zagrljaja. Tako razmenjujete mirise i maca vam izjavljuje svoju ljubav.

Umiljava se dok spavate

To što niste primetili ne znači da nije ljubav. Mačke vole da se tokom noći, dok vlasnici spavaju, ušuškaju uz njihove noge ili da im se umiljavaju kao znak privrženosti.

Sporo trepće

Znamo koliko su mace ekspresivne, naročito kad nam nešto poručuju svojim velikim očima. Ako vas fiksira pogledom i sporo trepće, lagano otvara i zatvara oči, na taj način vam poručuje da ste prijatelj i voljeno biće.

Mačka “mesi“ šapicama

Postoje različite teorije zašto nas mačke pritiskaju svojim šapicama, ali gotovo svaka svodi se na isto – to rade i mačići dok sisaju, tako da, kad vam leži u krilu dok je mazite, usput prede i svojim šapicama vas pritiska, znači da vas voli i da je kraj vas sigurna.

Pozdravlja vas repom

I to tako što ga visoko podigne i na kraju zakrivi da liči na upitnik. Mace mnogo toga pokazuju položajem repa, a ovaj znači – volim te.