I mačke prate modu - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
maćka
Od petmagazine.rs - 09/09/2020

I mačke prate modu

Ove godine ikona stila nije uticajna, slavna ličnost ili neki supermodel, to je u stvari mačka – i to jedna vrlo moderna

Piše: Petmagazine.rs
Foto: Zappa The Cat

Zapa je bela mačka, najnovija modna ikona koja živi u Roterdamu sa svojom vlasnicom Lanom Vermegan.

Trogodišnja maca pretvorila je Instagram u svoju modnu pistu, a njen nalog je pun prelepih snimaka na kojima pozira obučena u brendiranu garderobu. Zapa najčešće promoviše garderobu brenda Vetements, Gucci ili Balenciaga, ali i “daje” savete kako da uparite kišni mantil sa naočarima za sunce. Dok Zapa pozira, njena vlasnica je oblači u komade odeće koje bi bez pogovora poneli i najtraženiji modeli današnjice.

– Kad je Zapa bila malena nisam mogla da prestanem da je slikam, a povremeno sam znala da postavim i fotografiju na svom instagram profilu. Ljudi su počeli da ostavljaju pozitivne komenatre na Zapine fotografije i ja sam odlučila da otvorim profil koji će biti samo njen – kaže vlasnica mace.

– Počela sam da je oblačim prilično rano. I sama volim odeću i modu i mislila sam da je simpatično da Zapu oblačim u sićušnu odeću. Zapa se polako navikla na odelca i sada je to postala rutina.

Zapu na instagramu prati više od 100 hiljada ljudi.