Marina Mirković, glumica: Leo je jedan ljuti tinejdžer - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
marina ćosić
Od petmagazine.rs - 09/05/2022

Marina Mirković, glumica: Leo je jedan ljuti tinejdžer

Leo je jako svojeglav mačak, ali kao u ostalom, i svaka maca * On obožava mog muža i njemu bi dao sve, poslednji zalogaj i da ga vuče gde god – i ne znam zašto, ali se obožavaju * Sofiju jako voli i poštuje, dok mene ne poštuje ni najmanje

Tekst Dunja Božić
Foto Privatna arhiva

Glumicu Marinu Ćosić Mirković publika je upamtila po ulogama u domaćim serijama, međutim, od kada je postala majka devojčice Sofije, potpuno se posvetila porodičnom životu, i ima je manje na malim ekranima. Gluma joj zaista nedostaje, ali ističe kako joj jako prija da sve vreme provodi sa Sofijom, a društvo ne retko ume da im pravi i mačaka Leo, kojeg je Marina spasila sa ulice sa samo dve nedelje. 

– Mi smo ga othranili na pipetu, pa flašicu, sa formulom za mace, kako bi porastao i preživeo. Njegova mama je bila mala, jako plašljiva, nije dala nikome da joj priđe, što je i opravdano s obzirom da je gađana iz vazdušne puške kako bi se sklonila sa mačićima, sto ju je naravno jako povredilo pa joj je život bio u opasnosti, a i mačićima. Tako da smo mačiće sve spasili, nju prepustili veterinaru i posle oporavka životu u dvorištu jedne porodice.

I, evo, Leo je danas jedan zdrav, jako svojeglav mačak, ali kao u ostalom, i svaka mačka. Obožava mog muža i njemu bi dao sve, poslednji zalogaj i da ga vuče gde god – ne znam šta je to i zašto ali se obožavaju. Sofiju jako voli. Mene ne poštuje ni najmanje (smeje se) i sa mnom se ponaša kao ljuti tinejdžer kad god mu nešto kažem, on namerno uradi suprotno iako znam itekako da zna da sluša jer supruga uvek posluša. Najviše me plaši da ta njegova svojeglavost i ludost, ne predstavlja problem za druge ljude da dođu, i za dadilju kad treba da čuva Sofiju, jer mi je jako bitno da se žena oseća dobro i da ne tera mačku stalno sa noge. Ali, isto tako znam da se on igra i da nikad neće da povredi osobu.

Odakle ljubav prema macam, da li ste oduvek imali ljubimca?

– Otkad sam bila mala, volim mace. Imala sam ih dosta kroz život. Mnogo mačića sam i odgajila, na flašicu bas kao i Lea. Takođe, učila sam ih da samostalno obavljaju fiziološke potrebe, s obzirom da to majka radi umesto njih, tako sto ih liže dok su bebe, a čovek može posebnom tehnikom, sa vaticom, nežno da imitira taj proces.

CEO INTERVJU MOŽETE DA PROČITATE U ŠTAMPANOM IZDANJU MAGAZINA MAČKA KOJI JE OD 25. APRILA U PRODAJI