Jovana: Mane je centar moje pažnje - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine.rs - 28/12/2020

Jovana: Mane je centar moje pažnje

Jovanu Gavrilović publika je upoznala još kao studentkinju, kada je proglašena najboljom mladom glumicom na “Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci” 2014. godine za ulogu Mine u predstavi “Dok nas smrt ne razdvoji”. Takođe, prepoznaće te je i po ulozi Ane u filmu “Rekvijem za gospođu J.”, u kojem glumi uz Mirjanu Karanović. Jovani je prošle godine uručena i Sterijina nagrada za najbolje glumačko ostvarenje, za naslovnu ulogu u predstavi “Petrijin venac”.

Piše: Dunja Božić

Za magazin “Mačka” Jovana priča kako ju je gluma očarala kada je prvi put stala na scenu, ali i o tome kako provodi poslednjih par meseci u maženju sa svojim ljubimcima, mačorom Manetom i morskim prasetom.

– Prvi put sam stala na scenu za prijemni ispit. Scenska realnost nekada deluje jednostavnije i jasnije od ove životne, svakodnevne, ali je češće zapravo mnogo komplikovanija, zamršenija i usijanija. To što je tako komplikovano, to me od svega najviše uzbuđuje – kaže Jovana.

Pitamo je šta radi poslednjih nekoliko meseci i kako je pandemija uticala na daske koje život znače: 

– Sada je doneta odluka da je pozorište bezbednije ako se predstave igraju samo vikendima. Ja lično ne verujem u to, ali videćemo gde će nas to odvesti i koliko će trajati. Svakako, nedostaje mi mnogo. Pozorište je utočište za sve ljude koji u njega kroče. Ludo je vreme, stalno neki oprez, pritisak sa svih strana, odgovornost … Strah je postao zarazan. Međutim, trudim se, da se svaki dan radujem i da makar preko telefona nekome kažem da ga volim. Slušam muziku i naravno uživam sa svojim ljubimcima, mačkom Manojlom i morskim prasetom.

Kako je Manojlo stigao do tebe? Sigurno ima neka zanimljiva priča

– Manojlo je kao beba ostao bez majke i sa ulice ga je spasla jedna divna gospođa Slavica iz Pančeva. Slavica, inače, mnogo vremena, truda i ljubavi ulaže kako bi odnegovala nezaštićene mace, one koje pronađe na ulici i odbačene od nesavesnih vlasnika. Manojlo je bio kod Slavice sa još četiri mace i ja sam samo jednog dana odlučila da se spakujem, odem do Pančeva i da uzmem jedno mače. Rekla sam sebi – vodiš kući ono koje ti prvo priđe! Međutim, nije išlo tako jednostavno, zato što su svi krenuli ka meni, da se maze i penju uz moje noge. Ali jedino mi se Mane, doslovno, popeo na glavu, tako da je izbor na kraju bio lak. Inače, i danas je tako – moja glava mu je i dalje jedno od omiljenih mesta za spavanje, tako da savetujem da pazite kada uzimate ljubimce, pogotovo ove koji se penju po glavi. Jer oni rastu i sve su teži i teži…

Ceo intervju možete da pročitate u štampanom izdanju magazina “Mačka” koji se nalazi u prodaji od 28. decembra. 
Magazin možete da kupite na “Moj kiosk” i drugim bolje snabdevenim trafikama u vašem komšiluku kao i u supermarketima “Maksi”, “Idea”, “Aroma”, “Merkator”, “Dis” i “Aman”.

Related Posts