Vlasnici otkazuju planove da bi se družili sa ljubimcima - Pet Magazine
pas na kauču
Od petmagazine.rs - 30/09/2020

Vlasnici otkazuju planove da bi se družili sa ljubimcima

Novo istraživanje kompanije Wisdom Health Genetics otkrilo je koliko kućni ljubimci doista znače ljudima

Izvor:  Index.rs

Kompanija Health Genetics objavila je rezultate istraživanja koje su sproveli među 13 hiljada vlasnika kućnih ljubimaca koje je pokazalo da 72 % vlasnika pasa i 32 % vlasnika mačaka otkazuju svoje planove kako bi proveli kvalitetno vreme s njima.

Čak 64 % ispitanika kaže da svog psa ili mačku smatra detetom ili ravnopravnim članom porodice, a 17 % priznaje da njihovi ljubimci imaju profile na društvenim mrežama. Takođe se potvrdilo da kućni ljubimci imaju pozitivan uticaj na mentalno zdravlje jer 99 % vlasnika pasa i 96 % vlasnika mačaka priznaje da se osećaju bolje kad provode vreme sa njima.

– U poslednjih deset godina kućni ljubimci su neverovatno evoluirali način života. Sada imaju središnju ulogu u našem životu – popravljaju mentalno zdravlje, posebno u ova jedinstvena vremena kad s nama čak dele i krevete, rekla je Audrey Yoo, direktorica kompanije Wisdom Health Genetics.

Ne treba zaboraviti da se ta ogromna količina ljubavi koju imamo prema ljubimcima ponekad može obiti o glavu. Naime, nedavno provedeno istraživanje otkrilo je da su ljubimci danas skloniji alergijama jer su ih ljudi previše razmazili.

Related Posts

POSTAVI ODGOVOR

Your email address will not be published. Required fields are marked *