Ukusne đakonije za pse

596
pas gladan

Nastavljamo sa receptima od bundeve, jer je ovaj sezonski plod podjednako ukusan i zdrav za vaše četvoronožne ljubimce

Ručak: Potaž od bundeve

potaz od bundeve

Sirova hrana sadrži znatno više hranljivih nutrijenata od kuvane, pa kad god možete, svom mezimcu ponudite sirovi obrok. Pazarite bundevu koja raste u našoj zemlji, po mogućstvu organsku. Birajte plod koji je čvrst i težak. Držite je na tamnom mestu, a u frižider je stavite tek kada oljuštite koru. Ova supa za kuce je izvrstan izvor antioksidanasa poput beta-karotena i luteina, a bogata je i kalijumom, gvožđem, magnezijumom, kao i vitaminima A, C, B i E.

Sastojci: dve šoljice seckane bundeve (oljuštene i isečene na kockice), jedna i po šolja sveže ceđenog soka od jabuke, jedna šolja soka od šargarepe, četvrtina šoljice svežih semenki bundeve, kašika ekstradevičanskog maslinovog ulja, kašika seckanog svežeg đumbira, pola kašike cimeta

Priprema: Sve sastojke stavite u blender i miksujte dok ne dobijete smesu nalik pireu, ili nešto ređu. Sipajte u činijice i ukrasite semenkama bundeve. Od ove količine sastojaka trebalo bi da dobijete oko četiri činijice čorbe. Možete je svakog dana ponuditi psu kao obrok, ili dodatak obroku. U frižideru možete držati čorbu tokom tri dana. Psu je uvek poslužite nakon što se ugreje na sobnu temperaturu.

Užina: Mafini sa sirom i bundevom

mafin bundeva

Ko kaže da i kuce ne mogu da uživaju u ukusnim mafinima. Tokom sezone bundeve je odlična ideja da uobičajene hrskave poslastice zamenite domaćim mafinima. Od navedene količine sastojaka trebalo bi da dobijete 24 mafina.

Sastojci: oko 300 gramaintegralnog pšeničnog brašna, oko 40 grama ovsenih pahuljica, jedno jaje, blago umućeno, 240 mililitara vode, oko 130 grama organskog putera od kikirikija. Za fil: oko 100 grama pirea bundeve (bez začina, organskog), oko 450 grama švapskog neslanog sira

Priprema: Ugrejte rernu na 180 stepeni. U činiju stavite brašno i pahuljice, dodajte potom jaje, vodu i puter od kikirikija i umiksujte sastojke. Kada dobijete smesu nalik testu, pospite malo brašna na radnu površinu, umesite malo smesu, a potom je razvucite na debljinu od oko pola centimetra. Modlom izdvojte 24 kruga. Nauljite blago pleh za mafine i kružiće postavite u pleh. Pecite oko 30 minuta dok testo ne dobije zlatnosmeđu boju. Ostavite da se skroz ohladi. Ručnim mikserom potom umutite pire od bundeve i krem-sir dok se dobro ne sjedine. Smesu stavite u poslastičarsku kesu i istisnite fil u pleh za mafine, preko ispečene osnove od testa.

Večera: Mlevena ćuretina s pirinčem i povrćem

Ovaj obrok za svog mezimca možete spremiti za svega petnaestak minuta, a ostatke čuvati u frižideru ili zamrzivaču, i tako imati ukusan i zdrav obrok za nekoliko dana. A vaš mezimac će olizati šape.

Sastojci: jedna i po šolja braon pirinča (integralnog), kašika maslinovog ulja, 1,3 kg mlevene ćuretine, tri šoljice sitno seckanog bebi-spanaća, dve seckane šargarepe, jedna izrendana tikvica, polovina šoljice graška (smrznutog ili u konzervi)

Priprema: U šerpu sipajte tri šolje vode i skuvajte pirinač, a potom ga odložite sa strane. Ugrejte potom ulje u dubljem i većem tiganju i stavite ćuretinu da se prži oko tri do pet minuta. Mešajte dok se krčka. Dodajte potom spanać, šargarepu, tikvice, grašak i pirinač u meso. Uz mešanje kuvajte još oko tri do pet minuta. Kada se potpuno ohladi, možete ovaj obrok poslužiti psu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here