Relaks na tastaturi - Pet Magazine
Od petmagazine.rs - 22/02/2021

Relaks na tastaturi

Kao što mnogi od vas koji radite od kuće znaju, računarske tastature su glavni komad nameštaja u očima skoro svake mačke. Tako često zaobiđu udoban krevet u uglu i spuštaju se na vaš laptop tako da to deluje slučajno, a u stvari nije

Piše: Petmagazine.rs

Jedan od razloga što vaš ljubimac voli da leškari na tastaturi jeste toplota koju emituje uređaj. Kao što je savetnik za ponašanje mačaka Marsi Koski rekla za MarthaStewart.com, mačke se osećaju najprijatnije kada ne moraju da koriste sopstvenu energiju za zagrevanje ili hlađenje tela. Ovaj slatki nivo temperature ili “termoneutralna zona” je između 30°C i 37°C. Računarske tastature su često tople, kao i radijatori, otvori za grejanje, sunčana mesta, a verovatno i sva druga druga mesta na kojima mačka voli da boravi.

Ali čak i ako se laptop ne zagreje, vaša mačka se i dalje mota oko njega kad god vi pokušavate da završite neki posao. Na kraju krajeva, vi ste tu, a to joj je najbitnije.

Laptop je u vašem krilu, što je glavna teritorija maca – rekla je savetnica za ponašanje životinja Ami Šodžai za Inverse. Stalno buljite u njega, a mačka bi više volela da svoju pažnju usmerite na nju, pa se umeće između vas i ekrana.

Mnogi ljudi nesumnjivo pozdravljaju priliku da razbiju monotoniju poslovnih imejlova posetom svog omiljenog krznenog kolege, međutim, ako vidite samo polovinu ekrana i koristite samo polovinu tastature, to nije idealna situacija. I nažalost, poklanjanje pažnje vašoj mački – čak i ako je samo maknete s puta – može podstaći ovakvo ponašanje.

Najbolji način da ubedite svoju mačku da se kloni tastature jeste da je nagradite kad god se smesti negde drugde. Ovo bmože podrazumevati postavljanje privlačnog alternativnog mesta, poput zagrejanog kreveta za mačke ili ugla blizu prozora. Iskušajte je na takvom mestu i na kraju će izgubiti interesovanje za vašu dosadnu staru tastaturu.

Related Posts

POSTAVI ODGOVOR

Your email address will not be published. Required fields are marked *