Uskoro novi film: Putovanje jednog psa - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine.rs - 11/12/2018

Uskoro novi film: Putovanje jednog psa

Novoprobuđena ljubav Kineza prema psima oblikuje i filmsku industriju

Tekst: magazin Pas

Zahvaljujući novoprobuđenoj ljubavi kineske publike prema filmovima o psima, na veliko platno uskoro stiže nastavak filma „Smisao života jednog psa”, pod nazivom „Putovanje jednog psa”. Priča prati kucu koja je prešla 400 milja u potrazi za svojim vlasnikom.

Ogroman hit

Prvi film, premijerno prikazan 2017. godine, pratio je sudbinu jednog psa, odnosno njegove duše, koja se reinkarnira u četiri različita kučeta. Film nije oduševio kritiku, ali je solidno prošao kod publike. U Kini ‒ najmnogoljudnijoj zemlji sveta, ovo delo postalo je ogroman hit. Čak 88 miliona dolara, od ukupno 196 miliona, koliko je zaradio, film „Smisao života jednog psa” prihodovao je u Kini. U Severnoj Americi zaradio je „svega” 65 miliona.

Nastavak

Ne čudi stoga što će nastavak biti posebno krojen za kinesko tržište, a jednu od uloga, uz Denisa Kvejda, koji je bio zvezda prvog dela, igraće i honkoško-kanadski pevač Henri Lau, koji je veoma poznat u Kini i Južnoj Koreji. Koproducent filma biće kineska kompanija Alibaba Pictures, deo konglomerata Alibabagroup, nama najpoznatijeg po sajtu za onlajn trgovinu.

Scenario će, ponovo, pisati V. Brus Kameron (autor knjiga po kojima se ovi filmovi isnimaju) uz asistenciju Ketrin Mičon, Voli Volodarski i Maje Forbs, a reditelj je Gejl Mankuso. Novi film je simbolično najavljen na Svetski dan pasa, a premijera je zakazana za 19. maj sledeće godine.

Uspon pet industrije

S obzirom na činjenicu da se Kina za pse najčešće vezuje rečenicom iz poznatog filma „U Kini jedu pse”, uspeh ostvarenja „Smisao života jednog psa” u ovoj državi Dalekog istoka bioje prilično iznenađenje. Međutim, podaci govore da nema mesta nikakvim iznenađenjima. Kineska industrija vezana za kućne ljubimce doživljava ogroman rast. Trenutno je u ovoj zemlji registrovano oko 50 miliona pasa koji se čuvaju kao ljubimci, a procenat stanovnika koji imaju kućne ljubimce raste oko 15 odsto godišnje.

Velika investicija

Alibaba je dogovor o koproduciranju„Putovanja jednog psa” potpisala sa kompanijom Amblin Stivena Spilberga, a ranije su uložili i u novi nastavak „Nemoguće misije”, ali i u film „Pepa prase slavi kinesku Novu godinu”.

‒ Naša misija je da povežemo Holivuda i Kinu i da pomognemo da velike univerzalne priče s pozitivnom energijom maksimalizuju svoj potencijal kod publike u Kini i širom sveta ‒ rekao je Čang Vei, predsednik kompanije Alibaba Pictures.