Upoznajte najveće pse na svetu - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine.rs - 19/09/2019

Upoznajte najveće pse na svetu

I pre nego što ste videli fotografije, verovatno ste već pretpostavili da je reč o psima rase nemačka doga. Kao najviša ženka na svetu u Ginisovu knjigu rekorda upisana je Lizi iz SAD, a najviši mužjak je Fredi koji živi u Eseksu u Velikoj Britaniji.

Izvor, foto i video: Guinness World Records

Lizi je visoka 96,41 centimetar i njen vlasnik kaže da je još kad je bila štene primetio da su joj šape neuobičajeno velike i da je trapavija nego drugi psi. Kako je rasla, postalo je jasno i zbog čega.

Pročitajte još: Nemačka doga – nežna duša u telu džina

  • Mislim da je i sama svesna da je neobična, i da je već od drugih pasa, jer i druge nemačke doge gleda s visine – rekao je njen vlasnik. – Često ni sam nisam svestan da je toliko visoka. Lizi ima predivan karakter, nikada nije zarežala i sa svima se slaže. Omiljena aktivnost joj je vožnja kolima.
Image: Guinness World Records

Najviši mužjak je Fredi koji je visok neverovatnih 103,5 centimetara!

  • Svakog dana Fredi pojede gotovo dva kilograma mesa. Iako je kao štene umeo da bude nevaljao, on i njegova sestra Flor izgrizli su mi svaki komad nameštaja u kući, sada su kao odrasli veoma mirni i dobri. Fredi najviše voli da mu masiram šape – rekla je njegova vlasnica.
Image: twitter@FreddyGreatDane

Upoznajte ove predivne pse u video snimcima ispod:

Upoznajte Lizi
Upoznajte Fredija