Vaši psi će obožavati ove niskokalorične zalogaje, a u skladu s njihovim ukusom možete izabrati one sa džigericom, sirom ili lososom. Ili sve tri, što da ne, ako vaša kuca nije probirljivica
Izvor: magazin Pas, Foto: Shutterstock
KNEDLICE SA DŽIGERICOM
Sastojci: dve i po šoljice ražanog brašna (najbolje organskog), 150 grama pileće džigerice, dve kašike sitno seckanog peršuna, tri i po kašike suncokretovog ulja, pola šoljice vode.
Pribor: šerpa, mikser.
Priprema: Zagrejte rernu na 180 stepeni, a u pleh stavite papir ze pečenje. Pileću džigericu kuvajte oko petnaestak minuta I, kada je skuvana, sklonite je sa šporeta i ostavite da se ohladi. Prelijte džigericu vodom i ispasirajte. U posudu sipajte ražano brašno, dodajte isitnjenu džigericu (pire), peršun i ulje i umešajte najpre varjačom, a potom i mikserom da se smesa sjedini. Rukama oblikujte testo i odvajajte manju parčad i oblikujte ih rukama u kuglice. Pecite oko 25 minuta na temperaturi od 180 stepeni.
Savet +
Umesto vode možete koristiti i pileći bujon (supu).
ZALOGAJI S VOĆEM I SIROM
Sastojci: tri šoljice pšeničnog brašna, dve šoljice ovsenih mekinja, šoljica švapskog sira (sremskog, neslanog), jedna sveža kruška, kašika cimeta, pola šoljice vode.
Pribor: oklagija, modle za testo u obliku koskica (ili po želji).
Priprema: Zagrejte rernu na 180 stepeni, a u pleh stavite papir ze pečenje. Pomešajte u činiji najpre brašno, mekinje i sir. Ispasirajte krušku i dodajte vodu. Potom u činiju dodajte ispasiranu krušku i cimet. Umutite smesu varjačom, rukom ili mikserom. Oblikujte lopticu od testa i oklagijom ga razvucite u pravougaonik debljine oko centimetar. Modlama izdvojte komadiće (zalogaje), složite ih u pleh na papir za pečenje i pecite u rerni oko 20 minuta.
Savet +
Umesto kruške možete staviti šargarepu.
KOLAČIĆI S LOSOSOM
Sastojci: dve i po šoljice pšeničnog brašna,dve trećine šoljice ovsenih pahuljica,220 grama sirovog fileta lososa, jedno jaje, tri i po kašike suncokretovog ulja, pola šoljice vode.
Pribor: mikser, šerpa, oklagija, modla za testo u obliku ribica (ili po želji).
Priprema: Zagrejte rernu na 150 stepeni, a u pleh stavite papir ze pečenje. Kuvajte file lososa petnaestak minuta i potom ga ostavite da se ohladi. Ispasirajte lososa i umešajte u pire s vodom. U činiju sipajte brašno i ovsene pahuljice, a potom dodajte pire lososa, jaje i ulje. Umutite sve u kompaktnu i glatku smesu mikserom. Testo oklagijom razvucite u pravougaonik debljine oko centimetar. Modlom izdvojte zalogaje, složite ih u pleh na papir za pečenje i pecite u rerni oko 20 minuta.
Savet +
Losos je poprilično skup, ali uvek možete koristiti i tunu iz konzerve.