Ljubimci poznatih: Nala ga još uvek čeka - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
emilijano sala
Od petmagazine.rs - 26/02/2020

Ljubimci poznatih: Nala ga još uvek čeka

Mezimica tragično nastradalog fudbalera Emilijana Sale i dalje čeka da on uđe kroz vrata.  

Tekst: magazin „Pas“, Foto: “Instagram

Mnogo puta do sada ste u našem magazinu mogli da pročitate da i psi osećaju tugu, i da mogu da pate baš kao i ljudi, naročito ako izgube svog vlasnika. Svi znamo za Hačika, psa iz Japana koji je čak devet godina na železničkoj stanici čekao svog preminulog vlasnika da se vrati s posla. Još jedna priča koja slama srce dolazi nam iz Francuske, a reč je o psu Nali, mezimcu tragično nastradalog mladog fudbalera Emilijana Sale (28).

Gleda kroz vrata

Romina Sala, sestra poznatog fudbalera, podelila je na svom tviter-nalogu dirljivu fotografiju na kojoj se vidi Nala, crna labradorka, kako sedi i gleda kroz staklena vrata u nadi da će ugledati svog vlasnika.

‒ I Nala te čeka… ‒ napisala je Salina sestra.

Avion

Mladi fudbaler poginuo je u avionskoj nesreći 21. januara prošle godine, a ostaci letelice, u kojoj je bilo i njegovo telo, pronađeni su u kanalu Lamanš 8. februara. U nesreći je nastradao i pilot Dejvid Ibotson, čiji ostaci još uvek nisu pronađeni. Tri meseca ranije, Sala je dogovorio transfer iz francuskog Nanta u redove engleskog premijerligaša Kardifa, ali se privatni avion kojim je leteo iz Francuske na Ostrvo srušio u more.

Selidba

Kako su preneli engleski mediji, upravo je Nala bila razlog što se Sala vratio u Francusku nakon potpisivanja ugovora, kako bi ugovorio sve detalje oko njenog prebacivanja na Ostrvo. Inače, Sala je najpre iz rodne Argentine u Nant doveo svoju ljubimicu 2015. godine kako bi mu pravila društvo. Fudbaler je na društvenim mrežama stalno postavljao fotografije sa svojom mezimicom, koju je obožavao. Pre tragične nesreće Sala je Nalu smestio u pansion, gde je čekala da dođe po nju. Nažalost, njen vlasnik nikada nije stigao natrag u Nant.

emilijano sala

Sahrana

Na fotografijama sa sahrane tragično nastradalog fudbalera, u njegovoj rodnoj Argentini, vidi se i Nala, koja s tugom u očima stoji ispred kapele i čeka da vidi sanduk svog voljenog vlasnika. Brigu o njoj preuzela je Emilijanova sestra Romina, koja je medijima rekla da nikada nije ni pomišljala da je dâ na usvajanje i da je ona sada njen mezimac. Romina je u suzama novinarima ispričala da Nala i danas stoji kraj vrata i da čeka da se Emilijano pojavi.

Nesreća

Toksikološki testovi iz avgusta prošle godine pokazali su da su fudbaler i pilot bili izloženi opasno visokom nivou ugljen-monoksida u kabini, te se smatra da je ovaj gas uticao na sposobnost pilota da upravlja letelicom. Nesreća koja se nadvila nad Salinom porodicom, nažalost, ne jenjava, te je tako svega tri meseca posle tragične pogibije fudbalera preminuo i njegov otac. On je u svom domu doživeo srčani udar i preminuo u 58. godini. Prema rečima porodice, nije mogao da se pomiri sa gubitkom sina.