Kanada: Pas slučajno istrčao polumaraton - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
pas istrcao maraton
Od petmagazine.rs - 25/04/2018

Kanada: Pas slučajno istrčao polumaraton

Ludivan, pas rase gonič svetog Huberta, sasvim slučajno istrčao je polumaraton kada su ga vlasnici pustili u dvorište da obavi nuždu. Kapija je bila otvorena, i kada je ugledao maratonce, potrčao je za njima.

Izvor: Independent, Foto: Facebook

Ne samo da je istrčao celu deonicu (iako je u jednom trenutku zastao da onjuši mrtvog zeca pokraj staze), već je dvoipogodišnji Ludivan kroz cilj prošao kao sedmi i osvojio medalju!

Pas maratonac

Deonicu dugu 21 kilometar ovaj pas-atleta istrčao je za oko sat i po vremena – impresivno! Usput je, kao i svaki pas ove rase, znatiželjno njuškao, a u jednom trenutku odvojio se od ostalih maratonaca kako bi se poigrao s kravama koje su pasle uz stazu. Ipak, to ga nije sprečilo da bude u prvih deset najbržih učesnika ovog kanadskog maratona.

Pas zvezda društvenih mreža

Vlasnici su za podvig svog mezimca saznali tek kasnije tokom dana putem društvenih mreža i poziva prijatelja. Inače, Ludivan često zna da se odmetne od kuće njuškajući okolinu, pa ni njegovi vlasnici, maratonci niti organizatori trke nisu bili iznenađeni da se upustio i u ovu pustolovinu.

Bravo pas! 🙂