Aktuelno: Bayer čuva zdravlje kućnih ljubimaca - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine.rs - 18/10/2018

Aktuelno: Bayer čuva zdravlje kućnih ljubimaca

Treća po redu Istočnoevropska regionalna veterinarska konferencija okupila je više od 1.300 veterinara male prakse koji se bave očuvanjem zdravlja kućnih ljubimaca, iz 41 zemlje širom sveta i Evrope.

 

Konferencija je organizovana u Zagrebu početkom oktobra, u cilju edukacije iz oblasti medicinskih i hirurških zahvata u veterinarskoj praksi, uz podršku kompanija među kojima je i Bayer. Posećenost konferencije, koja raste svake godine, govori o trendu porasta brige čoveka o zdravlju kućnih ljubimaca.

  • Značaj životinja u našim životima neprekidno raste, a ljudi osećaju bliskost sa svojim kućnim ljubimcima i neretko ih doživljavaju kao deo svoje porodice. Bilo nam je zadovoljstvo što je samo iz Srbije konferenciji prisustvovalo preko 140 veterinara male prakse – izjavila je Dubravka Bošković, menadžer divizije Animal Health kompanije Bayer u Srbiji. – Predavanja su veterinarima obezbedila raznovrstan edukativni program, kojim se olakšava bolje razumevanje patogenih bolesti sa kojima se životinje danas susreću. Animal Health divizija, kao inovator na međunarodnom tržištu, podržala je ovu konferenciju u cilju integracije iskustva i prakse među veterinarima, kako bi kontinuirano razvijala rešenja za prevenciju i lečenje bolesti kućnih ljubimaca.

Najvrednije iskustvo je upravo ono koje se stiče praksom, pa su ovde godine eminentni predavači na EERVC-u usmerili svoja predavanja upravo na one teme, izazove i poteškoće sa kojima se veterinari svakodnevno susreću.

Konferenciju su zajednički organizovala Udruženja veterinara male prakse iz Srbije i Hrvatske, uz podršku kompanija među kojima je i Bayer. Ovo je treća po redu konferencija, a prethodne dve su održane u Bukureštu i Beogradu.

Bayer ima vodeću poziciju u istraživanjima i razvoju proizvoda za zdravlje životinja i kontrolu štetočina još od 1919. godine i neprekidno radi na razvoju novih proizvoda za zaštitu životinja i ljudi. Poslovna jedinica Animal Health nalazi se među vodećim inovatorima na međunarodnom tržištu u svojoj oblasti. Animal Health kontinuirano razvija i plasira proizvode i rešenja za prevenciju i lečenje bolesti kućnih ljubimaca i domaćih životinja.