Uradi sam: Poslastice za mekane stomačiće - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od Dijana Đukić - 11/11/2018

Uradi sam: Poslastice za mekane stomačiće

Obradujte s vremena na vreme svoje mezimce ukusnim poslasticama koje se brzo i lako spremaju

 

 

Izvor: magazin Mačka, Foto: Shutterstock

Vaše mačke će vam biti zahvalne što ste ih nagradili nekim novim i primamljivim zalogajima i sigurni smo da će vam zadovoljno presti u krilu. Potrebno je samo malo vremena i volje, i bez po muke – eto ukusne užine za pufnaste šapice.

KRUTONI OD TUNE I MAČJE TRAVE

Sastojci: konzerva tune ili lososa, šoljica kokosovog brašna (može i pšenično ili ovseno brašno, ali ono je pogodnije za kuglice), kašika maslinovog ulja, kašika sušene mačje trave (ketnipa),  jaje, kašika do dve vode.

Priprema: Zagrejte rernu na 180 stepeni i na pleh stavite papir za pečenje. U činiji umešajte isceđene komadiće tune (ili lososa), jaje, brašno, vodu, maslinovo ulje i ketnip. Stavite u blender i miksujte dok smesa ne bude potpuno kompaktna. Rukama napravite komadiće u obliku krutona (ne opterećujte se oblikom, i ne treba da budu jednaki) i složite ih na papir u plehu. Pecite 12 do 15 minuta dok ne dobiju tamnu boju i ne postanu hrskavi. Kad se potpuno ohlade, poslužite ih svom ljubimcu. Ostaci mogu da stoje u frižideru u vakuumskoj posudi najduže pet dana.

POSLASTICA SA SIROM

Sastojci: ¾ šolje sira čedara (ili drugog tvrdog kravljeg sira), 1/3 šolje rendanog parmezana, ¼ šolje light jogurta, ¾ šolje pšeničnog ili ovsenog brašna, ¼ šolje kornfleksa, ¼ šolje vode. Sa ovom količinom sastojaka trebalo bi da dobijete oko 50 poslastica.

Priprema: Zagrejte rernu na 180 stepeni, u činiji najpre umešajte sireve i jogurt, a potom dodajte brašno i kornfleks. Dodajte onoliko vode koliko je potrebno da umesite testo. Oblikujte testo u loptu pa oklagijom razvucite u oblik kvadrata debljine oko dva centimetra. Isecite testo na komadiće veličine dva do tri centimetra, složite ih na maslinovim uljem nauljen papir za pečenje u plehu i pecite otprilike 25 minuta. Zalogaji će spolja biti hrskavi, a iznutra savršeno meki, topiće se u ustima.