Udomite macu na „Mačkarenju” - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine.rs - 15/11/2018

Udomite macu na „Mačkarenju”

Šta? Udomljavanje maca i humanitarni bazar

Gde? Zadruga Oktobar, Strahinjića Bana 33 (u suterenu)

Kad? Subota, 17. novembar 2018. godine, od 12.00 do 17.00 časova

Ko? Ekipa Mačkarenja (starateljke) i njihova visočanstva lično (mačke)

U subotu, 17. novembra, grupa volonterki okupljena oko „Mačkarenja” u saradnji sa Društvenim centrom „Oktobar“ organizuje humanitarno popodne posvećeno dobrobiti uličnih mačaka. Pozivamo sve mačkoljupce da dođu u prostor Zadruge „Oktobar” u centru Beograda (Ulica Strahinjića Bana 33), gde će vas dočekati mace spremne za udomljavanje i bazar prepun simpatičnih predmeta inspirisanih macama. Volonterke okupljene oko Mačkarenja brinu o stotinak maca, a u subotu ćete imati prilike da upoznate dvadesetak odabranih koje su spremne za novi dom.

UDOMLJAVANJE

Sve mace koje ćete lično upoznati spašene su sa ulice i potpuno sređene za novi dom: očišćene od parazita, vakcinisane, neke već i sterilisane, a sve apsolutno naučene najboljim kućnim manirima. Ako razmišljate o udomljavanju mace ili znate nekoga ko to želi, ovo je idealna prilika da pronađete cimera jer će biti čupavaca za svačiji ukus! Starateljke su uvek raspoložene za priču i spremne da pruže puno korisnih saveta o odgovornom vlasništvu i karakteru svake mace, uz recepte za srećan zajednički život. Dežurni veterinar vodiće računa o zdravlju prisutnih mačaka i odgovorati na stručna pitanja posetilaca. Sve mace se udomljavaju uz ugovor o odgovornom vlasništvu.

HUMANITARNI BAZAR

Pored udomljavanja biće tu i humanitarni bazar „Mačkošop“. Kupovinom izloženih predmeta pomoći ćete rad volonterki na lečenju i zbrinjavanju ugroženih maca beskućnica. Ukoliko niste u prilici da udomite macu, a želite da pomognete, ovo je svakako jedan od načina da doprinesete incijativi kojom promovišemo odgovorno vlasništvo, skrećemo pažnju na rastući problem napuštenih životinja i ličnim aktivizmom pokušavamo da ublažimo posledice nesprovođenja Zakona o dobrobiti životinja.

MAČKARENJE

U nedostatku sistemskog rešenja čije posledice pokušavamo da saniramo, neformalna grupa volonterki okupljena oko istog cilja, koristeći društvene mreže i oglasne portale, već godinama unazad spašava, neguje i udomljava mačke, ulažući u te aktivnosti značajne resurse, kako vremenske tako i materijalne. Nedavno je na fejsbuku pokrenuta stranica „Mačkarenje” na kojoj radimo upravo isto ovo što smo vam uživo pripremili u subotu. Pozivamo sve ljubitelje mačaka da nam se pridruže, kako na stranici Mačkarenje, tako i uživo na popodnevnom druženju u subotu od 12 do 17 časova na adresi Strahinjića Bana 33.

Dođite da se dobro provedemo i na kraju dana još bolje osećamo!