Prešao 20 kilometara da bi se vratio porodici - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
napusteni macak
Od Dijana Đukić - 24/04/2018

Prešao 20 kilometara da bi se vratio porodici

Krajem februara ovaj lepi mačak ostao je bez doma kada ga je njegova porodica dovela u jedno prihvatilište za nezbrinute životinje i tamo ga ostavila.

 

Izvor: Index.hr/ljubimci, Foto: SPCA, Wake County

Mačak Tobi nije znao što je to tako loše učinio i zašto se sada nalazi u nekoj čudnoj prostoriji, u nekom kavezu, i nije znao gde je nestala njegova voljena porodica.

Toliko su mu jako nedostajali da je odlučio da pobegne i da ih pronađe.  Prešao je više od 20 kilometara kako bi im se vratio i silno im se obradovao kada je došao do svoje kuće, ali oni su ga opet vratili u prihvatilište. Ovog puta od zaposlenih su tražili da ga uspavaju, ali su oni to odbili.

Kontaktirali su Društvo za prevenciju okrutnosti nad životinjama koje je odmah došlo po Tobija i odvelo ga u svoj azil. Tobija su pregledali veterinari i utvrdili da ima upalu gornjih disajnih puteva i da je pozitivan na mačju sidu. Mačke s ovom bolešću mogu poživeti dugo, samo im je potrebno malo više pažnje. Njegovi vlasnici to očigledno nisu želeli i mogli i zato su ga napustili.

Tobijeva priča se ubrzo proširila po društvenim mrežama i ljudi su počeli da se javljaju sa željom da mu pruže ljubav i dom. Srećno Tobi!