Posao iz snova: Život na grčkom ostrvu u društvu mačaka - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
briga o mackama na ostrvu
Od petmagazine.rs - 12/08/2018

Posao iz snova: Život na grčkom ostrvu u društvu mačaka

Verovatno da nema osobe koja bar jedanput u životu nije “zapretila” bližnjima da će da spakuje kofere i odseli se na neko prelepo grčko ostrvo. Ako ste među onima koji uz to obožavaju i mačke – predstavljamo vam posao iz snova!

Izvor: Independent.co.uk, Foto: FB/God’s Little People Cat Rescue

Organizacija za brigu i spasavanje mačaka na grčkom ostrvu Siros (Kiklade) objavila je pre nekoliko dana poziv u kojem se navodi da je ovom ostrvu pod hitno potrebna osoba koja će brinuti o 55 maca koje na njemu žive.

Oglas je objavljen na njihovoj fejsbuk stranici, a osim maženja, češkanja, četkanja i hranjenja prelepih maca osoba koja se prihvati ovog divnog posla imaće besplatan smeštaj i platu! Posao iz snova, ako nas pitate 🙂

Ako vam i dalje ovaj oglas nije privukao pažnju, valjalo bi da znate da kuća u kojoj će staratelj živeti ima baštu i pogled koji “puca” na prelepo Egejsko more.

Pogled iz kuće

Uslov koji je potrebno da ispunite kako biste ušli u izbor kandidata za ovaj posao jeste da ste vozač B kategorije (automobil s menjačem) i da volite mačke. Prednost će imati kandidati s iskustvom u veterini, ali ovo nije presudno.

Osim svakodnevnog hranjenja i eventualnog davanja terapije, obaveza staratelja je da mazi mačke i s njima provodi vreme, što, priznaćete, uopšte i nije obaveza već zadovoljstvo! 🙂

Ovo je dom u kojem biste živeli

Zaposlenje će trajati najmanje šest meseci, počevši od novembra ove godine, a prve dve do tri nedelje su volonterske – kako bi se videlo da li se osoba dobro snašla i kako mačke reaguju na nju. Radno vreme traje četiri sata.

Ako ste oduvek želeli da živite na mirnom grčkom ostrvu, uživate u čarima Egejskog mora, nezaboravnim zalascima sunca, maslinama, vinu i siru, a uz to budete okruženi prelepim i umiljatim mačkama – prijavite se za ovaj posao. Držimo vam fige! 🙂