Nemačka: Mačak se vratio svom vlasniku nakon 18 godina - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
macak se vratio kuci
Od Dijana Đukić - 28/05/2018

Nemačka: Mačak se vratio svom vlasniku nakon 18 godina

Nakon osamnaest godina lutanja, mačak zvani Kimba vratio se svom vlasniku u nemačkom glavnom gradu Berlinu.

Izvor: Hina, Foto: Shutterstock

Iscrpljenog i zapuštenog, Kimbu je policija nakon poziva zabrinutih prolaznika, pronašla dok je “tužno mjaukao” na ulici u berlinskoj četvrti Marinfeld.

Skeniranjem Kimbinog mikročipa ustanovljeno je da je njegov vlasnik Piter Fabijan (65), koji je nestanak svog crnodlakog ljubimca prijavio čak osamnaest godina ranije. Kimbu je udomio iz skloništa za životinje u Minhenu u maju 2000. godine. Ispričao je da je tada osmomesečni crni mačak “bio vrlo poseban”.

Nedugo nakon Kimbinog nestanka Piter Fabijan se preselio iz Minhena u Berlin i nastanio u Ulici Potsdamer, gde i danas živi i radi. Prošli petak ga je iznenadio poziv iz policije u Minhenu. Budući da je Kimba bio čipovan, vlasnika nije bilo teško pronaći, rekla je portparolka policije.

Pozitivna strana priče je da “starac” Kimba ponovo ima dobar apetit i da ponovo uči značenje reči “obuka”, navodi se u saopštenju policije na fejsbuku.

Kimbin odnos s vlasnikovom drugom mačkom još je “na staklenim nogama”, ali postepeno napreduje i popravlja se.

Fabijan je presrećan i svom odbeglom ljubimcu planira da ulepša starost. Premda mačke mogu da dožive i 25 godina ako se vlasnici o njima dobro brinu, njihov uobičajeni životni vek iznosi 14 do 18 godina.