Mrnjau Fest u Domu omladine Beograda - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od Nikola Nedeljković - 24/12/2018

Mrnjau Fest u Domu omladine Beograda

Subota i nedelja 12-13. januar

World Cat Federation međunarodno takmičenje mačaka

Mjuzikli za decu, muzičke igre, školica glume, radionice-igraonice

Udomljavanje maca sa JKP „Veterina Beograd“

NOVOGODIŠNJI MAČKENBAL NA MRNJAU FESTU

Mnogi svetski gradovi mogu da se pohvale ket-kafeima, ali samo Beograd ima jedinstveni festival posvećen mačkama i onima koji ih vole! U subotu i nedelju, 12-13. januara Dom omladine Beograda, Veterina Beograd i društvo Le PETit po peti put priređuju Mrnjau Fest – jedinstveni festival posvećen mačkama. Na Mrnjau Festu će pored prelepih maca biti i puno dobrih vibracija i kreativnosti, jer mačke su od pamtiveka bile pratioci kreativnih ljudi – od umetnika do naučnika, od Leonarda do Tesle!

Dragi mačkoljupci, dobrodošli  u Dom omladine na tradicionalni novogodišnji festival posvećen mačkama – Mrnjau Fest! Dođite da mrnjaučete, predete, da se mazite, ako treba i frkćete, zatim nešto i da naučite, ali prvenstveno da se slatko zabavite!

Mačke i mašta su oduvek išli ruku pod ruku pa je prvi dan festivala obeležen druženjem sa likovima iz mjuzikla za decu „Kako su nastale ružne reči“ prema tekstu Duška Radovića, kao i zabavnim i šarenim radionicama-igraonicama.

Tokom drugog dana festivala predstaviće se Mrnjau staratelji i ponudiće zdrave, negovane i lepo vaspitane mace na udomljavanje.

Tokom dva dana mačjeg festivala predstaviće se domaće i strane odgajivačnice, koje će izložiti svoje mace šampione. Mace će se takmičiti za prestižne titule i nagrade, a ljubitelji će moći da se informišu o interesantnim rasama putem prezentacija i direktno od odgajivača.

Na Mrnjau Festu biće prilike da svoje mačje blago obradujete nekom ukusnom poslasticom, korpicom ili igračkicama. Na predavanjima i u kontaktu sa veterinarima, specijalistima za ishranu i ponašanje, saznaćete baš sve o macama – o nezi, ishrani, vaspitanju, mitovima i predrasudama.

Ljubitelji mačaka, dobrodošli na peti Mrnjau Fest! Dođite da se družite, radujete, da mazno mrnjaučete i provedete dva dana u dobrom društvu, najboljem – u društvu mačaka!

PROGRAMI ZA DECU NA MRNJAU FESTU

Subota, 12-13h: mačkenbal “Kako su nastale ružne reči”, Teatar Talija

U subotu, prvog dana Mrnjau Festa, biće priređen mjuzikl za decu urađen po tekstu Duška Radovića. U glavnoj ulozi je lukava maca Micka, koja će probati da razreši ko je izgovorio najružniju od svih ružnih reči na svetu – šašav! Predstava na veoma duhovit i zanimljiv način deci dočarava važnost lepog vaspitanja, obrazovanja i tolerancije, a odraslima ko je „kriv“ što deca govore ružne reči i zašto ne bi trebalo da ih govore.

Da li je Klaudije izmislio ružnu reč? Ili mali princ? Saznaćete ako pogledate ovu veoma duhovitu, dinamičnu i poučnu priču koja obiluje sa puno dobre muzike (klasike i dečjeg „šašavog“ bluza) i urnebesnih koreografija!

Subota, 13-14h – dečije dramske igraonice

Posle mjuzikla, Teatar Talija će prirediti školu glume i kreativnog izraza namenjenu deci. To će biti sjajna prilika za razvijanje dečje mašte, spretnosti, pokreta i dramskog talenta. Uz vođstvo glumaca i kreativaca sa dugogodišnjim iskustvom, mali kreativci će moći da se oprobaju u mnogim zabavnim aktivnostima poput glume i plesa.

Subota, 14-17h – kreativne radionice Mačkarijum i Mačka zvrčka

Posle dramskih igraonica, Atelje Kreativistika će prirediti otvorene kreativne radionice za razvijanje dečije spretnosti i mašte. Biće to lepa prilika da najmlađi iskažu svoju kreativnost i sa Mrnjau Festa ponesu originalnu svojeručno napravljenu mačkotvorinu ili poklončić, a mace obraduju nekom zanimljivom korpicom ili igračkom.

UDOMLJAVANJE ZDRAVIH I LEPIH MACA

Nedelja, 12-17h – udomljavanje u saradnji sa JKP „Veterina Beograd“

U nedelju, drugog dana Festivala, biće organizovano veliko udomljavanje mačaka. Posetioci će imati priliku da izaberu i povedu kući macu svog života – novog čupavog, predljivog i maznog člana porodice. Mace su odnegovali Le PETit Mrnjau staratelji – ekipa odgovornih i predanih volontera koji nesebično ulažu veliku ljubav, trud i značajna sredstva da mace odu u nove domove zdrave, negovane i lepo vaspitane.

JKP „Veterina Beograd“ će ozvaničiti ugovore o odgovornom vlasništvu, donirati mikročipove i vakcine protiv besnila, i obaviti besplatnu sterilizaciju ljubimca kada za to dođe vreme. Društveno odgovorne kompanije Plus Plus i Farmina će darivati ljubimce i njihove vlasnike za srećan početak. Budući vlasnici svom novom ljubimcu treba da obezbede samo ljubav i brigu!

TAKMIČENJE MAČAKA NA MRNJAU FESTU

Subota i nedelja, 10-18h – Međunarodna WCF izložba i takmičenje mačaka

Posebno interesantan program ovog Mrnjau Festa je WCF Jubilee Show – licencirano takmičenje mačaka po World Cat Federation pravilima. U prvom delu programa mačke će biti pojedinačno ocenjene za stolom. Zatim će se međusobno nadmetati u atraktivnim takmičenjima u ringu. Na kraju svakoga dana najbolje mačke će se takmičiti za Best in Show titule i nagrade.

U nadmetanju za titule najlepših očekuje se prisustvo izuzetnih mačaka iz Srbije i mnogih evropskih zemalja. Biće zastupljene sve popularne rase: bengalke, birmanke, britanke, mejn kunovi, persijanke, ruske plave, sibirke ali i rase koje se ređe viđaju: abisinke, nebelung, norveške šumske, sfinks i druge.

Najlepše od najlepših maca će proglasiti felinološke sudije iz Nemačke, Poljske, Bugarske, Mađarske i Srbije.

Mrnjau Fest je otvoren za posetioce u subotu i nedelju 12-13. januara 2019. od 10 do 18 časova. Takmičenje mačaka je oba dana. Programi za decu su u subotu, od 12 do 17 časova. Udomljavanje maca je u nedelju, od 12 do 17 sati. Ulaznica je 300 dinara. Za decu predškolskog uzrasta ulaz je slobodan:

Program i satnica: http://www.lepetit.rs/Mrnjau_Fest.htm

Event: https://www.facebook.com/events/271013910268591/

Mrnjau grupa: https://www.facebook.com/groups/lepetit.rs/