Mačje instagram-zvezde - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine.rs - 28/11/2018

Mačje instagram-zvezde

Mačke već godinama suvereno vladaju „Jutjubom” i jedan su od najviše traženih pojmova na „Guglu”. U poslednje vreme, vrtoglavo raste i njihova popularnost na „Instagramu”

 

Tekst: magazin Mačka, Foto: Instagram

Najpopularnija društvena mreža današnjice može se pohvaliti veoma uticajnim profilima poznatih ličnosti, kompanija, brendova, zanatlija, pasa i drugih životinja… ali ovih pet instagram-profila s macama u glavnoj ulozi naši su apsolutni favoriti!

Ako volite mačke i uživate u njihovim blesavim fotografijama koje vam uvek ulepšaju dan – ovo su mačje zvezde koje morate da pratite:

Princess Cheeto (Instagram: @princesscheeto)

Ova preslatka maca osvojila je srca mačkoljubaca širom sveta već svojom prvom fotografijom, i zahvaljujući neodoljivim asesoarima na crno-beloj glavici – postala prava internet senzacija! Na „Instagramu” je prati 115.000 ljudi. Njen vlasnik, talentovani fotograf i grafički dizajner, uz pomoć živih boja i blesavih asesoara u vidu limuna, limete, čokolade i perika koje „dodaje” na glavu svoje princeze – zabavlja i zasmejava celu planetu.

Eddy the Catty (Instagram: @eddythecatty)

Gospodin Edvard, raskošni persijski mačak, živi u Holandiji i ima više od 32.000 pratilaca na „Instagramu”. Njegovi vlasnici gotovo svakodnevno postavljaju fotografije svog prelepog ljubimca i uvek ističu da se Edi ponaša ni manje ni više nego kao pravi pripadnik plemstva. Uživa u pažnji, maženju, ukusnoj hrani i – fotografisanju. Edi ima i dodatni bonus – preslatku sestricu Keti, s kojom se rado slika pa ćete uživati u duploj slatkoći.

Lobstah the Cat (Instagram: @lobstah_the_cat)

Umiljati Lobstah imao je nevolju da se rodi sa anomalijom zbog koje mu jedna prednja šapa izgleda kao jastogova klešta. Međutim, sudbina je prema ovom maconeru bila blagonaklona, pa su ga u San Francisku udomili ljudi koji ga obožavaju i kojima njegov deformitet uopšte ne smeta. Naprotiv, rešili su da ga promovišu i načine instagram-zvezdom. U tome su i uspeli, jer ovog slatkog mačka prati gotovo 20.000 ljudi.

Katie and Frankie (Instagram: @katieandfrankie)

Ova dva prelepa mančkin mačora (rasa specifična po izrazito kratkim nogama), u kratkodlakoj i dugodlakoj verziji, miljenici su instagramera. Imaju gotovo 84.000 pratilaca i svakodnevno nas obraduju prelepim fotografijama koje s pažnjom i ljubavlju okom objektiva „hvataju” njihovi vlasnici. Neretko ih možemo videti uparađene s leptir-mašnama i drugim asesoarima, i svaka njihova fotografija izaziva navalu nežnosti i smeha.

Small Fry and Poutine (Instagram: @smallfryandpoutine)

Ove dve prelepe ženke imale su težak i neizvestan početak života – pronađene su na ulici i u jedno američko prihvatilište stigle su kao izgladneli i bolesni mačići. S vremenom, među njima se razvilo snažno prijateljstvo pa se nikada nisu odvajale. Srećom, i udomljene su zajedno, i sada uživaju u pažnji i ljubavi svojih vlasnika, a njihov profil na „Instagramu” prati više od 52.000 obožavalaca.