Mačak preživeo pranje u veš-mašini - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
macak i ves-masina
Od petmagazine.rs - 07/07/2020

Mačak preživeo pranje u veš-mašini

Burmanski mačak Oskar pravi je srećnik! Proveo je čak 12 minuta u mašini za pranje rublja pre nego što su vlasnici uspeli da ga izvuku iz bubnja.

Izvor: Index.hr/ljubimci; Foto: Shutterstock (ilustracija)

  • Stavio je šape na staklo i gledao me dok se bubanj vrteo – ispričala je Oskarova vlasnica Amanda Meredit za ABC Sunshine Coast nakon traumatičnog iskustva.

Amanda je shvatila da nešto nije u redu nakon što je čula mjaukanje nekoliko trenutaka nakon što je njen suprug stavio čaršave u veš-mašinu i uključio je. Isprva je mislila da se dvogodišnji Oskar sakrio u ormarić, a onda ga je ugledala u mašini.

Veterinar Den Keps veeruje da se mačak uvukao u mašinu kako bi se ugrejao tokom niskih temperatura koje sada vladaju u Australiji gde Oskar živi.

  • Bilo je grozno. Morala sam da čekam da mašina odradi 12 minuta programa kako bih mogla da je zaustavim i izvučem Oskara – dodaje vlasnica koja je odmah nazvala veterinara.

Oskar je proveo 24 sata na posmatranju u veterinarskoj klinici i primio je protivupalne lekove te se oporavio od incidenta, a Amanda kaže da veš-mašinu sada izbegava u širokom luku.

Savet vlasnicima je da pre uključivanja veš-mašine uvek provere gde im je mezimac. Mačke vole da se zavuku u bubanj, da se tu kriju i odmaraju, te se može desiti da ne primetite da je uopšte tu.