Lara i Noa traže dom! - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine.rs - 10/10/2018

Lara i Noa traže dom!

Dragi prijatelji i verni čitaoci, ako želite da u svoj dom dovedete macu – pogledajte Laru i Nou i možda su baš ove prelepe mace vaši novi mezimci. Ako ne, delite ovaj post i pomozite nam da ih udomimo!

Izvor i foto: ARS privremeni smeštaj

Lara

Moje ime je Lara. Kao Lara Kroft. Mislila sam da ću umeti da siđem sa drveta kad sam se zaigrala avanturističkih igara, ali sam ostala bespomoćno da mjaučem dok me nisu spasili. I pre toga sam pravila razne probleme, jer sam mala, ostavljena i nemam iskustva, pa sam se zavlačila ispod kola, izlazila nesmotreno na ulicu, tražila hranu, toplinu i sigurnost majke, ali uzalud. Molim vas proširite priču o meni i nađite mi siguran dom.

Noa

Jedno jutro žena je vodila ćerku u obdanište u blizini Zvezdarske šume i čula mačku kako mjauče. Mačka je bila visoko u krošnji drveta na ivici šume, a krošnja se delimično nadvijala iznad asfaltnog puta. U tom momentu pomislila je da će sići sama, jer koja mačka ne ume da sidje sa drveta. Sutradan je žena otputovala na more i kad se vratila posle deset dana i ponovo odvela ćerku u obdanište, bila je zapanjena kad je ugledala mačku na istom drvetu i na istoj grani, samo ovog puta nije mjaukala. Bila je već toliko iscrpljena i pravo je čudo da je toliko izdržala bez vode i hrane. Padala je kiša povremeno tih dana, pa je verovatno tako nadoknadjivala vodu. Žena je nekako saznala za naš broj 064/8-210-200 i pozvala nas.

Kada smo došli na lice mesta, shvatili smo da moramo da razvučemo mrežu, za slučaj da mačka prilikom spasavanja padne, odnosno dok se spasilac penje ka njoj, ona bi mogla od straha da se pomeri i pošto je iscrpljena, ne bi balansira kako treba, i mogla bi da padne,a pala bi direktno na asfalt. Tako se i desilo, pala je u mrežu. Kada smo na kraju uhvatili mačku, shvatili smo da ima povredu zadnjih šapa. Mogli smo samo da nagađamo šta joj se desilo. U blizini uopšte nema kuća i osim tog obdaništa nema drugih objekata. Pretpostavili smo da je neko svoju ljubimicu dovezao pored šume i izbacio je, iz samo njemu znanih razloga. Mačka je bila u šoku, na nepoznatom terenu i prvi auto koji je prošao udario je i napravio povrede. Ona se odmah uspentrala na drvo, dok se još povreda nije ohladila i nakon toga počeli su bolovi i više nije mogla da mrdne.

Sada je u našem privremenom smeštaju, ali ona nije navikla na druge mačke i želimo što pre da joj nađemo dom. Kao i Taši i drugim mačkama iz našeg privremenog smeštaja, koje su se toliko namučile, tražimo nekog ko je iskusan sa mačkama i ko ih bezuslovno voli i ima strpljenja. Ona ne bi podnela još jedno izbacivanje. U Veterini Beograd su joj uradjeni testovi na FIV i FELv i potpuno je zdrava, očišćena je od unutrašnjih i spoljašnjih parazita i, naravno, zna da ide u posip. Još uvek malo ćopa, ali verujemo da će se vremenom sve vratiti u normalu. Samo su joj potrebni ljubav i briga nekoga od vas. Javite se.