Da li ste čuli za uličnog mačka Boba? - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
dzejms boven i bob
Od petmagazine.rs - 25/03/2019

Da li ste čuli za uličnog mačka Boba?

Istinita priča o susretu jednog mladića i uličnog mačka pretočena u roman ‒ emotivna je saga o snazi prijateljstva i poruka da nikad ne bi trebalo gubiti nadu

Tekst: magazin Mačka, Izvor i foto: Izdavačka kuća „Dereta

Ako želite da najmilijim mačkoljupcima kupite poklon, redakcija magazina „Mačka” je tu da vam pritekne u pomoć. Roman „Ulični mačak Bob” najbolji je izbor za sve ljubitelje mačaka, ali i životinja uopšte, i prava je senzacija.

Bestseler

Ovaj roman preveden je na više od 30 svetskih jezika, 52 nedelje zaredom bio je na britanskim listama bestselera, 2014. je proglašen za jedan od najinspirativnijih tinejdžerskih romana, a 2016. godine je ekranizovan u istoimeni film, u kojem je jednu od glavnih uloga tumačio i sam mačak Bob.

Istinita priča

Život glavnog junaka Džejmsa Bovena pošao je naopako. Iz sunčane Australije preselio se u kišovitu Britaniju, izgubio je kontakt s porodicom, postao je narkoman i beskućnik. Sanjao je da postane slavni muzičar, a završio je kao ulični svirač kome je retko ko ubacivao novac u kutiju. I baš kada se činilo da neće uspeti da se izvuče, pružena mu je nova šansa.

Sudbonosni susret

Kada je naleteo na mačka Boba, Džejms je bio u programu odvikavanja od droge i jedva je sastavljao kraj s krajem zahvaljujući sitnini koju bi zaradio na ulici. Poslednje što mu je trebalo bio je kućni ljubimac. Međutim, kada je jedne noći našao bolesnog mačka u svom ulazu i odlučio da mu pomogne, nije ni slutio da će to biti prekretnica u njegovom životu. Želeo je da izleči Boba i pusti ga da ide svojim putem, ali Bob je imao drugačije planove – da svog novog prijatelja svakoga dana prati gde god išao, čekajući ga da završi svirku. Ipak, niko nije očekivao ono što je usledilo: Bob je postao glavna atrakcija na londonskim trgovima.

ulicni macak bob

Životinje spasavaju nas

Nežna i topla, ova istinita priča o divnom prijateljstvu između mačka i čoveka navodi nas da se zapitamo da li su ljudi ti koji svojom ljubavlju i brigom spasavaju lutalice, ili je možda obrnuto. Ovaj predivan roman u izdanju Izdavačke kuće „Dereta” možete nabaviti za svoje najmilije u knjižarama ili putem internet-sajta www.dereta.rs.

Film

Ušuškajte se sa svojim najmilijima i uz kokice uživajte u filmu „Ulični mačak Bob” (A Street Cat Named Bob).

Prijateljstvo, ljubav i nada

O romanu„Ulični mačak Bob” rekli su:

* Memoari koji su odmah postali bestseler, pored srceparajuće priče o prijateljstvu, nude i uvid u bespoštedni život na ulici.

The Times (UK)

* Jednostavna, draga i beskrajno topla priča.

The Huffington Post

* Topla priča koja pruža nadu.

Daily Mail (UK)