Crkva u Madridu otvorila vrata za kuce, mace i ptice - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od petmagazine.rs - 18/01/2019

Crkva u Madridu otvorila vrata za kuce, mace i ptice

Psi, mačke i ptice dobrodošli su u crkvu u Madridu na imendan Svetog Antuna, zaštitnika životinja, a vlasnici ih dovode kako bi dobili blagoslov.

Izvor: Tanjug

Sveštenik u crkvi Svetog Antuna, Ebota Anhel Garsia, očekivao je da će do 15.000 ljubimaca biti dovedeno na ovogodišnju ceremoniju, održanu u četvrtak, preneo je Rojters.

  • Sveti Antun je veoma brinuo o psima i napuštenim životinjama, lečio ih i hranio. Odatle dolazi tradicija – rekao je sveštenik koji je blagoslovio svaku životinju.
A priest anoints a cat at the San Anton church during the feast of Saint Anthony, Spain’s patron saint of animals in Madrid, Spain, Thursday, Jan. 17, 2019. The feast is celebrated each year in many parts of Spain and people bring their animals to churches to be blessed. (AP Photo/Manu Fernandez)
  • Mi dolazimo ovde svake godine od kada je imam i dolazimo zajedno, zar ne Rita? – izjavila je stanovnica Madrida Marija Diaz obraćajući se svom psu dok ju je grlila. – Sveti Antun će te blagosiljati. Nemoj da drhtiš – dodala je ona.

Diana Kastiljo, još jedna od vlasnica pasa, rekla je da održava porodičnu tradiciju, koju su počeli njeni baka i deka koji su dovodili svoje ljubimce na ceremoniju još pre 35 godina.

  • Mi smo iz Madrida nekoliko generacija unazad i Sveti Antun je bio veoma važna crkva za našu porodicu. Ja dolazim ovde od kada smo je uzeli pre sedam godina i dolazimo svake godine – rekla je ona.