Astrologija: Emotivna riba ili posesivna škorpija - Pet Magazine
Pas:
Mačka:
Od Dijana Đukić - 28/01/2019

Astrologija: Emotivna riba ili posesivna škorpija

A u kojem znaku je rođena vaša mačka?

Tekst: magazin Mačka, Foto: Shutterstock

Ovan (21. mart – 20. april)

Neprikosnoveni lovac po prirodi, mačka u ovom znaku plen će nemilosrdno loviti i u tome uživati, nekad čak i samo zabave radi. Ova mačka neće loviti kako bi jela, već da bi se pohvalila svojim ulovom, koji će vam ponosno spustiti pred noge. Maca ovan je uvek na prvom mestu u domu, ona prva dobija hranu, njoj se mora posvetiti najviše pažnje. Omogućite joj dosta penjalica i grebalica, kao i visoko mesto u domu s kojeg će posmatrati ptice. Mačke u znaku ovna su veoma teritorijalne i svim silama brane svoj prostor – vladaće vašim domom. Takođe, uživaju u mačjoj travi (ketnipu).

Bik (21. april – 21. maj)

Ova mačka obožava da se igra i najčešće ima tonu igračaka, kao i omiljeni mirni kutak u kojem leškari. Ne voli promene i rutini se slepo pokorava. Nemojte ni pokušati da bacite onog starog, iscepanog plišanog miša – vaša mačka u znaku bika biće veoma razočarana i jasno će vam to staviti do znanja. Ove mace vole komfor, leškariće na najudobnijem mestu u domu, biće vam stalno u krilu i obožavaće pažnju i maženje. Pomalo su lenje i vole da im se ugađa. Moraju biti aktivne inače ćete dobiti gojaznog mezimca. Takođe, mace bikovi su izvrsni takmičari na izložbama.

Blizanci (22. maj – 21. jun)

Mace u ovom znaku su neprikosnovene pričalice. Stalno će se oglašavati i nešto vam poručivati. Kada nešto žele – moraju to dobiti odmah pa će mjaukati i buditi vas šapicama dok to ne dobiju. Ne možete zamisliti u kakve se sve nevolje u sekundi mogu uplesti, i teško da ćete tu njihovu naviku ikada promeniti. Ova mačka odlično će se slagati sa svim životinjama u domu, kod nje nema diskriminacije po vrsti, polu niti veličini – druženje je prioritet. Ne dozvolite da se dosađuju – još jedan ljubimac u domu je neophodan ako imate mačku blizanca.

Rak (22. jun – 22. jul)

Ovo nije mačka već vaše dete, kao da ste je vi rodili. Stalno će biti uz vas, pratiće vas u korak po stanu, ukoliko zatvorite vrata, budite sigurni da će grebati i mjaukati tražeći da uđe. Da, i u toalet s vama. Ova mačka spava sa svojim vlasnicima, jede s njima, oseća svaku njihovu emociju i uvek im je blizu. Tužna je kada je sama i jedva će čekati da čuje ključeve od vrata. Omiljene prostorije u stanu su joj kuhinja i spavaća soba.

Lav (23. jul – 22. avgust)

Ova mačka voli da se šepuri, pa je idealan kandidat za takmičenja i izložbe. Uživa u pažnji i stalno želi da je „pod reflektorima”. Obožava da se mazi, da joj tepate, da se oseća kao jedina na svetu. Mačka lav će očekivati da čovek ili druga životinja naprave prvi korak pri upoznavanju. Raskošne dlake i velikog srca, maca u znaku lava je rođeni pobednik, u svim aktivnostima. Podjednako voli i svoju ljudsku i mačju porodicu, i pomagaće vam u podizanju dece. Redovno je četkajte.

Devica (23. avgust – 22. septembar)

Nemirnog duha i svojeglave, mace u znaku device su izazovne za trening i vaspitavanje jer uvek imaju svoj put i način delovanja. Nepoverljive su prema strancima, ne vole gužvu i pridošlice, ali kada su sa svojom ljudskom porodicom – najmazniji su ljubimci i najprivrženije mačke na svetu. Vole rutinu i predvidivost, pa nemojte narušavati njihov mir.

Vaga (23. septembar – 23. oktobar)

Ako ne možete da sa svojom macom vagom budete tokom 24 sata dnevno (a verovatno ne možete), onda joj morate omogućiti društvo druge životinje. Morate se i dobro slagati sa svojim ukućanima, jer ova mačka ne podnosi viku i raspravu. A ako joj se ne posveti pažnja – budite sigurni da će iznaći najkreativnije načine da je privuče. Možda će vaša omiljena vaza „slučajno” pasti sa stočića ili komode. Inače su veoma druželjubive prirode i sa svima se slažu. Vaše stvari su i njihove, ona je vladar doma u kojem živi. Dok ih mazite, gledajte ih u oči kako biste u svakom trenutku znali šta misle i osećaju – to im je veoma važno.

Škorpija (24. oktobar – 22. novembar)

Ova mačka vas poseduje i to će vam stalno stavljati do znanja, čak i uriniranjem po vašim stvarima kako ne biste uopšte posumnjali u to. Nijedan ljubimac ne može (i ne sme) zauzeti njihovo mesto u vašem domu, srcu ili krilu. Ipak, teško ćete svoju mačku naći u kući jer će ona uvek pronalaziti tajna mesta za skrivanje i leškarenje, i veoma je kreativna u tome, pa ćete se svakog dana „igrati žmurke”. Ako viknete na mačku u znaku škorpije – slomićete joj srce i dugo će biti uvređena. Veoma su tvrdoglave i zahtevaju svoj lični prostor. Neprikosnoveni su lovci na insekte i miševe.

Strelac (23. novembar – 21. decembar)

Ove mace su divlje u srcu, teško ih je naviknuti na život u stanu i stalno će želeti da šmugnu kad otvorite vrata. Uvek su blizu prozora i više ih zanima šta se događa napolju od dešavanja u njihovom domu. Stalno su u pokretu i love svaki šum. Ako u domu imate i druge životinje, one će uvek verno pratiti „instrukcije” vaše mačke u znaku strelca i slediti je. Mogu se često povređivati, jer u želji za akcijom ne miruju i znaju biti neoprezne. Obožavaju sve ljude i životinje. Rado će se sa svima sprijateljiti i upoznati svakoga ko uđe u vaš dom.

Jarac (22. decembar – 20. januar)

Ova mačka će polako i strpljivo graditi put ka vašem srcu i, kada ga osvoji – neće se odvajati od vas. Spavaće kraj vas i želeće da joj svakog dana govorite koliko je volite i koliko ste ponosni na nju, i da to i pokažete, razume se. Ove mace ljubomorno čuvaju sve što ste im ikada poklonili pa i ne razmišljajte da bacite neku od starih igračaka ili ćebence iz vremena kada je bila mače. Izvrsni su lovci i s ponosom će vam se hvaliti svojim plenom.

Vodolija (21. januar – 19. februar)

Ovo je jedna od onih mačaka koje uvek vidite samo krajičkom oka, kako „lebde” kroz kuću. Jednog trenutka visiće na zavesi, u drugom će biti na vrhu frižidera… Ova mačka je kao ptica u letu, uvek nepredvidljiva i u pokretu. „Radoznalost je ubila mačku” je poslovica koja se primarno odnosi na mace rođene u ovom znaku. Prepametne su, ali neretko ih baš pamet i radoznalost odvuku u nevolju. Često ćete ih spasavati od njih samih. Ipak, uvek će se truditi da vam udovolje, i biće vam verni i privrženi ljubimci. Obožavaju društvo ljudi i drugih životinja. Sprijateljiće se sa životinjama svih vrsta – ježom, iguanom, rakunom… za njih prepreka u drugarstvu nema.

Ribe (20. februar – 20. mart)

Stidljive i pomalo nesigurne, mace u znaku riba moraju najpre biti uverene da mogu da vam veruju da bi se opustile, i potrebno im je vreme. Moraju znati da su deo vas u svakom trenutku i svakoj aktivnosti. Osetiće svaku vašu muku ili nelagodu, i prve će priskočiti u pomoć da vas uteše i umire. Njihove ekspresivne oči pune razumevanja najbolji su lek za svaku patnju. Pričajte s njima, tepajte im i mazite ih – one osećaju svaku tananu vibraciju emocija i besprekorno će vas  razumeti. Kada odlazite iz kuće, ostavite svom mezimcu ribi neku svoju stvar (deo garderobe), jer ćete im tako manje nedostajati.