Maca policajka: Položila zakletvu i redovno dolazi u stanicu

10022

Maca po imenu Donut postala je punopravni član policajske stanice iz mesta Troj, u blizini Detroita. Pogađate, ova vest brzinom munje obišla je planetu, a preslatka maca postala je prava internet zvezda 🙂

 

Izvor: B92.net/ljubimac 
Od momenta kada ju je policija pronašla i spasila, Donut je postala prava miljenica među zaposlenima, te je dobila priliku da postane član policajske stanice. I to se zaista i desilo – maca je zvaničnu zakletvu položila pred sudijama Kirsten Nilsen Hartig i Maurin Mekginis, piše Metro.

Donut je dobila značku i počela je odmah da pomaže svojim kolegama u radu na društvenim mrežama. Ona privlači pažnju kad je reč o problemima u društvu, poput vožnje u pijanom stanju. Iako se odlično pokazala na ovom “zadatku”, Donut bi uskoro mogla da napreduje, odnosno, da postane terapeutska mačka koja će nuditi emotivnu potporu žrtvama zločina tokom policijskog ispitivanja.

  • Bavili smo se mišlju da nabavimo psa za potrebe odnosa s javnošću, a onda smo pomislili da možemo nabaviti mačku. Nismo imali jasnu ideju kako će to stvarno izgledati. Mnogi od nas u stanici zaista vole mačke i videli smo kako druge stanice koriste životinje za komunikaciju sa zajednicom i kao svoje maskote – objasnila je Megan Leman, članica za javno informisanje Policijske stanice Troj.

Megan je objasnila da je maca kod njih od maja meseca i da živi sa jednim od policajaca koji je dovodi u stanicu nekoliko puta nedeljno.

  • Kad Donut naraste nadamo se da će moći da pomaže žrtvama koje dođu u stanicu. Kada bude imala malo manje te ‘vrcave’ energije – zaključila je Megan.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here